Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Proiect APADOR-CH ref. armonizarea legislatiei romane privind conducerea administrativa a persoanei la sediul politiei sau jandarmeriei cu standardul international
13.04.2011 | JURIDICE.ro, Raluca STANCESCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În luna aprilie 2011, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a lansat, cu sprijin financiar din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, un proiect care are ca scop armonizarea legislaţiei române privind conducerea administrativă a persoanei la sediul poliţiei sau jandarmeriei cu standardul internaţional în materie, în special cu Protocolul Adiţional la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Torturii (OPCAT) pe care România l-a ratificat în aprilie 2009.

Prin acest proiect, APADOR-CH îşi propune să realizeze o analiză a legislaţiei româneşti care reglementează măsura conducerii administrative la sediul poliţiei sau jandarmeriei şi a modului în care acestea aplică legislaţia în vigoare şi să propună şi să susţină modificări legislative care să înlăture posibilitatea luării unor măsuri arbitrare de privare de libertate. APADOR-CH mai doreşte crearea unei reţele informale de profesionişti ai dreptului, din media sau din societatea civilă care să susţină necesitatea modificării cadrului legislativ.

De asemenea, APADOR-CH îşi propune să identifice şi să documenteze cazuri concrete ale unor persoane care au fost private de libertate prin intermediul acestei măsuri administrative. De aceea, APADOR-CH invită profesioniştii care au cunoştinţă de astfel de cazuri să informeze asociaţia cu privire la acestea.

Persoane de contact: Maria-Nicoleta Andreescu (nandreescu@apador.org), Raluca Stăncescu-Cojocaru (rstancescu@apador.org), telefon 021.312.45.28 (între orele 10-16).

Raluca STANCESCU

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti