Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Proiect APADOR-CH ref. armonizarea legislatiei romane privind conducerea administrativa a persoanei la sediul politiei sau jandarmeriei cu standardul international


13 aprilie 2011 | JURIDICE.ro, Raluca STANCESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În luna aprilie 2011, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a lansat, cu sprijin financiar din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, un proiect care are ca scop armonizarea legislaţiei române privind conducerea administrativă a persoanei la sediul poliţiei sau jandarmeriei cu standardul internaţional în materie, în special cu Protocolul Adiţional la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Torturii (OPCAT) pe care România l-a ratificat în aprilie 2009.

Prin acest proiect, APADOR-CH îşi propune să realizeze o analiză a legislaţiei româneşti care reglementează măsura conducerii administrative la sediul poliţiei sau jandarmeriei şi a modului în care acestea aplică legislaţia în vigoare şi să propună şi să susţină modificări legislative care să înlăture posibilitatea luării unor măsuri arbitrare de privare de libertate. APADOR-CH mai doreşte crearea unei reţele informale de profesionişti ai dreptului, din media sau din societatea civilă care să susţină necesitatea modificării cadrului legislativ.

De asemenea, APADOR-CH îşi propune să identifice şi să documenteze cazuri concrete ale unor persoane care au fost private de libertate prin intermediul acestei măsuri administrative. De aceea, APADOR-CH invită profesioniştii care au cunoştinţă de astfel de cazuri să informeze asociaţia cu privire la acestea.

Persoane de contact: Maria-Nicoleta Andreescu (nandreescu@apador.org), Raluca Stăncescu-Cojocaru (rstancescu@apador.org), telefon 021.312.45.28 (între orele 10-16).

Raluca STANCESCU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii