Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari cu privire la atributiile autoritatilor responsabile cu implementarea datelor in sistemul Eurodac


13 aprilie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 254 din data de 11 aprilie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 71/2011 privind modificarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 441/2008 pentru stabilirea atributiilor autoritatilor responsabile cu implementarea datelor in sistemul Eurodac si pentru stabilirea metodologiei practice de cooperare in vederea aplicarii regulamentelor europene in domeniu.

Modificarile Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 441/2008 pentru stabilirea atributiilor autoritatilor responsabile cu implementarea datelor in sistemul Eurodac si pentru stabilirea metodologiei practice de cooperare in vederea aplicarii regulamentelor europene in domeniu se refera la urmatoarele aspecte:

Se precizeaza ca sefii structurilor din cadrul Oficiului Roman pentru Imigrari (O.R.I.) si al Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (I.G.P.F.), care au in dotare statiile de amprentare conectate la Eurodac asigura deservirea permanenta a statiilor de catre personal specializat si instruit in acest sens, iar administratorii statiilor verifica si raspund de calitatea amprentelor papilare prelevate si transmise catre sistemul Eurodac.

Se reduce numarul de zone de lucru dotate cu statii de amprentare, pentru unitatile din cadrul M.A.I., de la 32 la 29.
Cele 29 de zone de lucru dotate cu statii de amprentare, ce asigura activitatile specifice de prelevare a amprentelor papilare sunt prevazute in anexa nr. 1 la actul normativ.

Sistemul EURODAC a fost instituit prin Regulamentul (CE) nr. 2.725/2000 al Consiliului din 11 decembrie 2000, pentru compararea amprentelor digitale in scopul aplicarii eficiente a Conventiei de la Dublin.
Conventia de la Dublin stabileste criteriile si mecanismele de determinare a statului membru responsabil de examinarea unei cereri de azil prezentate intr-unul dintre statele membre de catre un resortisant al unei tari terte.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro