Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Ghidul privind reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural
14.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 257 din data de 12 aprilie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului si ministrului culturii si patrimoniului national nr. 1152/2207/2011 privind aprobarea Ghidului operational pentru realizarea obiectivului reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural din cadrul Programului prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea institutii, precum si pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public din mediul rural si mic urban.

Programul a fost instituit prin OUG nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, cu modificarile si completarile ulterioare, si are ca principale obiective:
– proiectarea, construirea si dotarea de sedii pentru asezaminte culturale din mediul rural si mic urban, in localitatile unde nu exista asemenea institutii;
– reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban;
– finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va implementa obiectivele Programului prin Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A., aflata in subordinea sa.
Finantarea se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, din fonduri externe rambursabile si nerambursabile si din alte surse.

Ghidul operational stabileste reguli pentru elaborarea, depunerea, evaluarea, selectarea si implementarea proiectelor finantate prin Programul prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea institutii, precum si pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public din mediul rural si mic urban – obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural.

Durata de implementare a Programului este pana la data de 31 decembrie 2015.

Solicitanti in cadrul Programului pot fi autoritatile administratiei publice locale ale localitatilor din mediul rural, singure sau in parteneriat cu alte autoritati publice ori cu organizatii neguvernamentale din tara sau din strainatate, alcatuite din localitatile rurale de rang IV si V, sate resedinta de comuna, sate componente ale comunelor si sate apartinand municipiilor si oraselor, in care exista un asezamant cultural care necesita reabilitare, modernizare sau dotare.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa asigure finantarea, din resurse proprii sau atrase, de minimum 10% din valoarea totala a proiectului.

In cadrul Programului – obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural, valoarea maxima eligibila care se va aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, este de 3.000.000 lei, inclusiv taxa pe valoarea adaugata (TVA).

Valoarea totala a lucrarilor de interventie poate sa depaseasca suma de 3.000.0000 lei alocata de la bugetul de stat, solicitantul asigurand finantarea diferentei dintre valoarea totala si suma maxima ce poate fi alocata prin Program din alte surse legal constituite.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti