Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru prejudicierea bugetului de stat


15 aprilie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Joi, 14 aprilie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat publicitatii doua cazuri de trimitere in judecata pentru evaziune fiscala.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MIHAI MIHAI ILIE sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In calitate de administrator al unei societati comerciale avand ca obiect de activitate reciclarea deseurilor metalice, in perioada ianuarie 2009 – martie 2010, inculpatul a efectuat o serie de operatiuni comerciale, pentru care a emis facturi fiscale, pe care insa, nu le-a inregistrat in evidenta contabila a societatii. In acest fel, inculpatul s-a sustras de la plata catre bugetul statului a impozitului suplimentar pe profit si a TVA-ului, in suma de 1.805.007 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Giurgiu.

2. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei MANDICI STEFANIA ALINA sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala.

In calitatea sa de fost administrator al unei societati comerciale, in perioada 2006 – 2008, Mandici Stefania Alina a retinut de la angajati fara insa a depune in conturile anume stabilite, in termenul stipulat de lege, sumele reprezentand impozite sau contributii cu regim de stopaje la sursa. Prin activitatea sa, inculpata a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu in cuantum de 259.544 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică