Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Bercea Mondialul trimis in judecata


15 aprilie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 14 aprilie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca, in aceeasi zi, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

>> ANGHEL SANDU, zis „Bercea Mondialul”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

  • tentativa de omor calificat,
  • ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice,
  • instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare,
  • portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor;

>> ANGHEL FLORIN, zis „Ambasador”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

  • complicitate la tentativa de omor calificat
  • ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice;

>> ANGHEL FANICA, zisa „Stela”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

  • instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare
  • incercarea de a determina marturia mincinoasa.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in seara zilei de 17 februarie 2011, partea vatamata A.I. se afla impreuna cu alte persoane intr-un bar situat intr-un imobil proprietatea lui Anghel Sandu, din localitatea Draganesti Olt. Avand cunostinta de prezenta partii vatamate in locatia respectiva si pe fondul unor relatii conflictuale mai vechi cu familia acesteia, inculpatul Anghel Sandu, inarmat cu un cutit si un topor, si insotit de Anghel Florin (fiul sau), s-a deplasat la localul respectiv si in urma unor altercatii verbale intre acestia, inculpatul Anghel Sandu i-a aplicat partii vatamate o lovitura cu cutitul in zona toracica. A.I. si cei ce o insoteau au incercat sa fuga inainte ca partea vatamata sa fie taiata cu cutitul, intuind starea de pericol in care se  aflau din atitudinea inculpatului Anghel Sandu, care, la momentul intrarii in bar, a lovit cu un topor,  in tocul usii.

Dupa ce  partea vatamata a fost  injunghiata, inculpatii Anghel Sandu si Anghel Florin au imbrancit-o pe aceasta pe scari pana in fata imobilului in care functiona barul unde, vazand ca starea acesteia este grava, au abandonat-o, s-au urcat in autoturismul cu care venisera la bar si au plecat spre municipiul Slatina. Insotitorii partii vatamate au incercat sa-i acorde acesteia primul ajutor, insa neputand opri hemoragia, au transportat-o la spitalul din Caracal, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale. Din pricina starii critice in care se afla, aceasta a fost ulterior transportata cu ambulanta la un spital din Craiova, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale, reusindu-se salvarea vietii prin ingrijirile medicale.

Dupa comiterea faptei, inculpatul Anghel Sandu a parasit localitatea de domiciliu, fiind depistat pe 19 februarie 2011, in Bucuresti, de unde a fost ridicat si condus pentru cercetari la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt.

In toata aceasta perioada, inculpatul Anghel Sandu a luat legatura cu rudele sale, in special cu sotia si fiul sau,  dar si cu alte persoane prin intermediul carora a efectuat demersuri pentru sustragerea de la raspundere penala. In acest scop, inculpatul Anghel Sandu, prin intermediul inculpatilor Anghel Fanica (sotia sa) si Anghel Florin (fiul sau), l-a determinat  pe un alt fiu al sau, minorul A. G. I., sa ia asupra sa fapta, in sensul de a declara ca, in seara zilei de 17 februarie 2011, acesta din urma l-ar fi agresat pe Anghel Ionut cu un briceag si, totodata, sa produca si probe in acest scop.

Totodata, pana la retinerea sa, inculpatul Anghel Sandu a incercat prin intermediul inculpatei Anghel Fanica, sa influenteze persoanele care au asistat la incident, in sensul de a depune marturie in favoarea sa.

Raportul de constatare medico-legala intocmit in cauza a relevat faptul ca leziunile suferite de  partea vatamata au putut fi produse prin lovire cu corp taietor-intepator, posibil cutit, pentru a caror vindecare sunt necesare 25 de zile de ingrijiri medicale. De asemenea, raportul a mai retinut ca leziunile au pus in primejdie viata victimei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Olt.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii