Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Norme privind implementarea proiectelor din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii


15 aprilie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul mediului, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 259 din data de 12 aprilie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 255/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru implementarea unitara a proiectelor prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2010, gestionate de Ministerul Mediului si Padurilor.

Proiectele prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii (PNDI), pentru care Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) are calitatea de ordonator principal de credite se gestioneaza astfel:
– prin MMP pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor”;
– prin Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR), pentru „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”.

PNDI cuprinde urmatoarele proiecte prioritare pentru care MMP are calitatea de ordonator principal de credite:
– „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor”, care constau in: realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apa si canalizare-epurare a apelor menajere, asigurarea alimentarii cu apa a localitatilor la standarde europene si extinderea si/sau modernizarea retelelor de distributie a apei si a retelelor de canalizare-epurare a apelor uzate menajere;
– „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”, care consta in: realizarea lucrarilor hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

Beneficiari pot fi unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor” si, respectiv, ANAR pentru „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”.

Selectarea proiectelor pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor” se va realiza cu prioritate dintre proiectele depuse in cadrul Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare, sesiunea 2010, de la Administratia Fondului pentru Mediu. La solicitarea MMP, unitatile administrativ-teritoriale, in termen de 15 zile calendaristice, isi vor exprima, prin hotarare a Consiliului local, intentia de a participa la PNDI.

Actul normativ cuprinde precizari detaliate cu privire la promovarea investitiilor in cadrul PNDI, derularea finantarii, decontarii si implementarii PNDI.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro