Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Norme privind implementarea proiectelor din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii
15.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 259 din data de 12 aprilie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 255/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru implementarea unitara a proiectelor prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2010, gestionate de Ministerul Mediului si Padurilor.

Proiectele prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii (PNDI), pentru care Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) are calitatea de ordonator principal de credite se gestioneaza astfel:
– prin MMP pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor”;
– prin Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR), pentru „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”.

PNDI cuprinde urmatoarele proiecte prioritare pentru care MMP are calitatea de ordonator principal de credite:
– „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor”, care constau in: realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apa si canalizare-epurare a apelor menajere, asigurarea alimentarii cu apa a localitatilor la standarde europene si extinderea si/sau modernizarea retelelor de distributie a apei si a retelelor de canalizare-epurare a apelor uzate menajere;
– „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”, care consta in: realizarea lucrarilor hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

Beneficiari pot fi unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor” si, respectiv, ANAR pentru „Infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere”.

Selectarea proiectelor pentru „Programele multianuale de mediu si gospodarirea apelor” se va realiza cu prioritate dintre proiectele depuse in cadrul Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare, sesiunea 2010, de la Administratia Fondului pentru Mediu. La solicitarea MMP, unitatile administrativ-teritoriale, in termen de 15 zile calendaristice, isi vor exprima, prin hotarare a Consiliului local, intentia de a participa la PNDI.

Actul normativ cuprinde precizari detaliate cu privire la promovarea investitiilor in cadrul PNDI, derularea finantarii, decontarii si implementarii PNDI.



PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!












Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.