Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Horatius Dumbrava: intrarea in vigoare a noilor coduri sa se realizeze doar in momentul in care intregul sistem judiciar va fi pregatit


18 aprilie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. Horatius Dumbrava, presedintele CSM, a participat vineri, 15 aprilie 2011, la deschiderea seminarului cu tema „Pregătirea implementării noilor coduri – instituţii noi procesual penale, potrivit unui comunicat al CSM.

Astfel, „in alocuţiunea rostită în deschiderea seminarului, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecător Horaţius Dumbravă, a evocat însemnătatea deosebită a noilor coduri pentru sistemul judiciar românesc şi, în general, pentru întreaga societate. Un factor hotărâtor în facilitarea pregătirii magistraţilor, a tuturor celor angrenaţi în sistemul judiciar în vederea aplicării elementelor de noutate cuprinse în noile coduri îl reprezintă mesajul unitar al tuturor factorilor de decizie din sistemul judiciar, mesaj care face dovada hotărârii comune de a acţiona concertat în problemele de esenţă care au în vedere îndeplinirea tuturor condiţiilor care se impun în procesul de asimilare a noilor prevederi.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a subliniat necesitatea ca intrarea în vigoare a noilor coduri să se realizeze doar în momentul în care întregul sistem judiciar va fi pregătit, cel mai devreme după zece luni de la finalizarea studiilor de impact, aflate în prezent în desfăşurare. Rezultatele acestor studii de impact – la realizarea cărora magistraţii de la toate instanţele şi unităţile de parchet, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, specialiştii din toate profesiile specifice ştiinţei dreptului, sunt chemaţi să ofere datele necesare – vor avea în rol decisiv  pentru conturarea realităţilor obiective ale sistemului judiciar. Vor fi, astfel, punctate aspectele asupra cărora va trebui să se concentreze eforturile tuturor, îndeosebi în domeniul resurselor umane şi materiale pe care le va presupune această amplă acţiune de pregătire a sistemului judiciar în vederea aplicării noilor coduri.

În acest context, domnul judecător Horaţius Dumbravă a reiterat preocuparea constantă a Consiliului Superior al Magistraturii în domeniul formării continue a magistraţilor, fapt demonstrat şi de Hotărârea Plenului CSM nr. 93 din data de 3 martie 2011, prin care au fost aprobate Programul de formare continuă al Institutului Naţional al Magistraturii pentru anul 2011 şi  Programul de formare continuă descentralizată a judecătorilor şi procurorilor pentru anul 2011. Obiectivul principal al Programului de formare continuă pentru anul 2011 constă în pregătirea magistraţilor în privinţa modificărilor legislative majore din sistemul legal românesc aduse de intrarea în vigoare a noilor coduri.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii