Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Mandat european de arestare ref. cetatean grec. Propunerea de arestare preventiva admisa de instanta


20 aprilie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comunicat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi: „La data de 18.04.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au dispus retinerea cetateanului grec PSARAKIS KONSTANTINOS, in varsta de 48 de ani, domiciliat in municipiul Vaslui pe numele caruia autoritatile elene (Procuratura de pe langa Curtea de Apel din Creta) au emis un mandat european de arestare. Retinerea s-a facut cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ Vaslui, in baza semnalarii emise de autoritatile judiciare elene prin centru SIRENE Grecia.

Numtul PSARAKIS KONSTANTINOS este cercetat de autoritatile elene si acuzat de comiterea infractiunii de inselaciune in forma continuata, fapte comise in perioada 2000-2004, constand in deschiderea unui birou de contabilitate si inducerea in eroare a mai multor persoane vatamate, prin prezentarea unor acte false ca fiind adevarate.

Din semnalarea trimisa de autoritatile elene rezulta ca beneficiul total obtinut de acesta si paguba cauzata tertilor este de aproximativ 800.000 euro, iar pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita este de pana la 10 ani.

In cursul zilei de 19.04.2011, acesta va fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 5 zile, urmand ca in acest interval de timp sa fie intreprinse toate demersurile in vederea obtinerii mandatului european de arestare emis de autoritatile elene, in vederea predarii persoanei arestate.

Nota: Instanta a admis propunerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, si in conditiile in care in cursul  cercetarii judecatoresti procurorii au prezentat si mandatul european de arestare trnasmis de autoritatile elene, au dispus arestarea preventiva a numitului PSARAKIS KONSTANTINOS, pentru 29 zile si predarea acestuia catre autoritatile judiciare grecesti.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică