Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii


20.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 267 din data de 15 aprilie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 1269/2011 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii.

Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii  este constituit si functioneaza ca entitate fara personalitate juridica pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MRDT).

Consiliul realizeaza activitati de specialitate potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, republicata, precum si ale actelor normative subsecvente emise in temeiul sau in aplicarea acesteia.

Activitatile de specialitate se realizeaza de catre specialisti in domeniu ce activeaza in:
– comisii tehnice de specialitate pentru avizarea agrementelor tehnice in constructii;
– comisii de evaluare/supraveghere a laboratoarelor de incercari si a organismelor de atestare a conformitatii produselor pentru constructii cu specificatii tehnice armonizate;
– comisii de evaluare/supraveghere a organismelor elaboratoare de agremente tehnice europene pentru produse pentru constructii;
– comisii de evaluare/supraveghere a organismelor elaboratoare de agremente tehnice in constructii;
– grupuri de lucru pentru elaborarea/actualizarea de documente tehnice si proiecte de acte tehnice normative in domeniul produselor pentru constructii;
– grupuri de lectura pentru verificarea si avizarea versiunilor romane ale specificatiilor tehnice nationale ale altor state membre din domeniul produselor pentru constructii.

Specialistii care activeaza in comisiile de specialitate si in grupurile de lucru se nominalizeaza, prin decizie a secretarului de stat coordonator al domeniului produselor pentru constructii din cadrul MDRT, dintre specialistii propusi de catre universitati tehnice si institute de cercetare de profil acreditate, asociatii profesionale si patronale din domeniul constructiilor si instalatiilor aferente/produselor pentru constructii, organisme notificate pentru atestarea conformitatii produselor pentru constructii, organisme autorizate sa elaboreze agremente tehnice europene pentru produse pentru constructii, precum si organisme abilitate sa elaboreze agremente tehnice in constructii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti