Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii
20.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 267 din data de 15 aprilie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 1269/2011 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii.
Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii este constituit si functioneaza ca entitate fara personalitate juridica pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MRDT).
Consiliul realizeaza activitati de specialitate potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, republicata, precum si ale actelor normative subsecvente emise in temeiul sau in aplicarea acesteia.
Activitatile de specialitate se realizeaza de catre specialisti in domeniu ce activeaza in:
– comisii tehnice de specialitate pentru avizarea agrementelor tehnice in constructii;
– comisii de evaluare/supraveghere a laboratoarelor de incercari si a organismelor de atestare a conformitatii produselor pentru constructii cu specificatii tehnice armonizate;
– comisii de evaluare/supraveghere a organismelor elaboratoare de agremente tehnice europene pentru produse pentru constructii;
– comisii de evaluare/supraveghere a organismelor elaboratoare de agremente tehnice in constructii;
– grupuri de lucru pentru elaborarea/actualizarea de documente tehnice si proiecte de acte tehnice normative in domeniul produselor pentru constructii;
– grupuri de lectura pentru verificarea si avizarea versiunilor romane ale specificatiilor tehnice nationale ale altor state membre din domeniul produselor pentru constructii.
Specialistii care activeaza in comisiile de specialitate si in grupurile de lucru se nominalizeaza, prin decizie a secretarului de stat coordonator al domeniului produselor pentru constructii din cadrul MDRT, dintre specialistii propusi de catre universitati tehnice si institute de cercetare de profil acreditate, asociatii profesionale si patronale din domeniul constructiilor si instalatiilor aferente/produselor pentru constructii, organisme notificate pentru atestarea conformitatii produselor pentru constructii, organisme autorizate sa elaboreze agremente tehnice europene pentru produse pentru constructii, precum si organisme abilitate sa elaboreze agremente tehnice in constructii.