Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Cum pot utiliza angajatorii criteriile de performanta a angajatilor – oportunitati si riscuri – Bucuresti, 5 mai 2011
20.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Deloitte Consultanta si consultantii Reff & Asociatii va vor ajuta sa gasiti raspunsul la problemele expuse mai sus prin intermediul webcast-ului interactiv: “Cum pot utiliza angajatorii criteriile de performanta a angajatilor  – oportunitati si riscuri. O abordare multidisciplinara a consecintelor practice ale recentelor modificari ale Codului Muncii privind evaluarea performantei” care se va desfasura in ziua de 5 mai 2011, interval orar 10 am – 11 am.

La data de 31.03.2011 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii. Legea a facut obiectul unor dezbateri intense, suscitand in mod special interesul organizatiilor sindicale si patronale prin prisma modificarilor legislative pe care le aduce. Una dintre modificarile de substanta aduse de Legea nr. 40/2011 o reprezinta introducerea pentru prima data in legislatia muncii a conceptului de performanta individuala a salariatului.

Legislatia muncii a avut si continua sa aiba un pronuntat caracter social, atat Codul Muncii cat si Contractele Colective de Munca tinzand catre acordarea unei protectii sporite salariatului prin crearea unui cadru legislativ menit sa asigure o anumita protectie a salariatului fata de concediere, adeseori fara a lua in calcul modul in care angajatii isi executa obligatiile rezultand din contractele individuale de munca.

In conditiile modificarii Codului Muncii, angajatorii sunt in fata unor noi provocari determinate de implementarea acelor reguli si principii care sa asigure conformarea cu obligatiile legale referitoare la criteriile de performanta individuala si evaluarea salariatilor. Consacrarea legislativa a conceptului de performanta individuala, prezinta anumite oportunitati si riscuri pentru angajatori, pentru a caror gestionare optima este necesara o abordare conjugata a expertilor in resurse umane impreuna cu avocatii specializati in dreptul muncii.

Puteti afla mai multe despre aceste modificari legislative si ce impact vor avea asupra angajatorilor atat din punct de vedere juridic, cat si din punct de vedere al procedurilor de HR, la webcast-ul dedicat nou-introdusului concept de performanta individuala a salariatului, organizat de Reff si Asociatii (societatea de avocati afiliata Deloitte Romania) impreuna cu consultantii specializati in aspecte de resurse umane din cadrul Deloitte Consultanta.

Pezentatori:

Din partea Deloitte Consultanta

Doina Patrubani-Voicu, Director

Din partea Reff & Asociatii

Georgiana Singurel, Associate Partner

Florentina Munteanu, Managing Associate

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti