Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Taxe vamale de 0% pentru decodoarele cu hard disk


26 aprilie 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: CJUE, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea Europeana de Justitie (“CEJ”) a emis decizia in doua cazuri (C-288/09 si C-289/09) privind clasificarea tarifara aplicabila decodoarelor de televizor cu hard disk si functie de inregistrare. Decizia aduce importante reduceri de taxe vamale pentru persoanele juridice care realizeaza importuri de astfel de bunuri.

CEJ a decis ca decodoarele care au atat hard disk cat si functie de inregistrare, precum Sky+ box, trebuie clasificate ca receptoare TV pentru difuzare digitala (aşa-numitele „set-top boxes”) si nu ca dispozitive pentru inregistrare. Principalul argument adus in acesta privinta consta in faptul ca personele care achizitioneaza un astfel de produs urmaresc utilizarea componentei de receptare de programe de televiziune si nu utilizarea functiei de inregistrare a dispozitivului.

Consecinta acestei decizii consta in faptul ca persoanele ce importa astfel de bunuri beneficiaza de acum inainte de taxe vamale zero, spre deosebire de taxa vamala aplicata anterior in valoare de 13.9%.

In ultima perioada, CEJ a emis numeroase decizii ce favorizeaza importatorii. Prin urmare, recomandam importatorilor sa verifice daca clasificarea tarifara utilizata pentru bunurile importate anterior este in concordanta cu deciziile emise de CEJ. Daca aceste decizii ii sunt favorabile (i.e. taxele vamale aplicabile sunt mai mici decat cele folosite anterior), atunci importatorii ar trebui sa profite si sa solicite rambursarea taxelor vamale platite suplimentar.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro