Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

A intrat in vigoare Directiva privind prevenirea si combaterea traficului de persoane si protejarea victimelor acestuia
26.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria nr. L 101 din data de 15 aprilie 2011 a fost publicata Directiva 2011/36/UE a Parlamentului European si a Consiliului din data de 5 aprilie 2011 privind prevenirea  și combaterea traficului de persoane și protejarea victimelor acestuia, precum și de înlocuire a Deciziei-cadru 2002/629/JAI a Consiliului.

Directiva instituie norme minime privind definirea infracțiunilor  și a sancțiunilor penale în materie de trafic de persoane. Directiva introduce, de asemenea, dispoziții comune, ținând seama de perspectiva de gen, pentru a asigura o mai bună prevenire în cazul acestei categorii de infracțiuni  și o mai bună protecție a victimelor acestora.

In ceea ce priveste transpunerea, statele membre pun în aplicare legile, regulamentele  și dispozițiile administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive până la data de 6 aprilie 2013.

Directiva a intrat în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

>> Directiva

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti