Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE promoveaza principiile unui internet deschis si neutru


27.04.2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In contextul angajamentelor asumate de catre Comisia Europeana cu ocazia adoptarii pachetului de reforme in domeniul telecomunicatiilor, a fost adoptat un raport care accentueaza necesitatea de a garanta cetatenilor si intreprinderilor un acces facil la un internet deschis si neutru.

Potrivit comunicatului, incepand cu data de 25 mai 2011, autoritatile de reglementare in domeniul telecomunicatiilor din statele membre vor trebui sa promoveze capacitatea utilizatorilor de internet „de a accesa si distribui orice informatii sau utiliza aplicatii si servicii la alegerea acestora„, articolul 8 alineatul (4) litera (g) din Directiva 2002/21/CE (Directiva-cadru), astfel cum a fost modificata prin Directiva 2009/140/CE.

Sunt prevazute si alte norme cu implicatii directe in ceea ce priveste neutralitatea internetului ca parte a noilor norme ale UE in domeniul telecomunicatiilor, si anume:

> transparenta, care vizeaza in principal informarea consumatorilor inainte de semnarea unui contract cu privire la natura exacta a serviciilor la care se aboneaza, tehnicile de gestionare a traficului si impactul acestora asupra calitatii serviciilor;

> calitatea serviciilor, in acest sens stabilindu-se niveluri minime de calitate;

> posibilitatea de a schimba operatorul in termen de o zi lucratoare.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro