Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Fost ministru condamnat la 7 ani inchisoare


27 aprilie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii, a fost condamnat miercuri, 27 aprilie 2011, de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, la 7 ani de inchisoare in dosarul privind deturnare de fonduri.

In acelasi dosar au mai fost condamnati:
– Ioa Truta,fost secretar general adjunct si consilier al ministrului Agriculturii – 7 ani inchisoare
– Silvia Capitanu, fost director general al Directiei Integrare Europeana si Cooperare Internationala din cadrul Ministerului Agriculturii – 5 ani inchisoare.

Dan Jiga, fost director general al Directiei Generale Economice si Relatii Bugetare din Ministerului Agirculturii, a fost achitat.

In calitate de ministru, Ioan Avram Muresan ar fi intocmit in mai 1999, noiembrie 1999 si aprilie 2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub forma de imprumut a cantitatii de 5.000 de tone de ulei, beneficiar fiind Sun Oil SRL Ramnicul de Jos (judetul Constanta).

De asemenea, Muresan ar fi semnat in numele reprezentantilor SC Sun Oil un raport prin care solicita prelungirea termenului de restituire a uleiului.

Muresan, Truta si Capitanu ar fi schimbat destinatia fondului de contrapartida, aferent imprumutului extern, acordat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite Guvernului Romaniei si au folosit acest fond in alte scopuri decat cele prevazute de HG nr. 949/1999, cauzand atunci Ministerului Agirculturii un prejudiciu de 29.507.688.963 de lei vechi.

Sentinta poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică