Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Emil Boc: se are in vedere realizarea unui penitenciar in regim de parteneriat public-privat
27.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Primul-ministru Emil Boc a prezentat miercuri, 27 aprilie 2011, la sfârşitul şedinţei de Guvern, lista principalelor proiecte în domeniile transport, energie, dezvoltare regională, mediu, sănătate şi justiţie, care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat prin ministerele de resort.

Emil Boc: „În acest moment avem legislaţia care vizează implementarea proiectelor în parteneriat public-privat. Aceste proiecte vin în completarea investiţiilor de la bugetul de stat sau a investiţiilor din fonduri europene.”

Au fost mentionate urmatoarele proiecte:

1. În ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii:
– Autostrada Comarnic-Braşov – în regim de concesiune
– Autostrada Sibiu – Piteşti – 116 km
– Autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani – 133 km
– Centura de sud a Capitalei şi Centura de nord a Capitalei, ambele în regim de autostradă
– Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni – 307 km.

2. La Ministerul Economiei, şeful Executivului:
– Hidrocentrala Tarniţa – Lăpuşteşti – o investiţie estimată la 1,1 miliarde de euro
– Finalizarea Unităţilor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă – proiect estimat la 4 miliarde de euro
– Termocentrala de la Doiceşti – investiţie estimată la 700 milioane de euro
– Proiectul internaţional AGRI (Azerbaidjan – Georgia – România), respectiv interconectorul de gaze – „După aprobarea tuturor statelor participante în proiect, acesta va fi implementat în regim de parteneriat public-privat”.

3. În domeniile mediu şi agricultură: amenajarea Canalului Siret-Bărăgan în regim de parteneriat public-privat, investiţie estimată la 200 de milioane de euro, pentru care vor colabora Ministerele Mediului şi Agriculturii.

4. În ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării Regionale:
– Proiectul Eco din cartierul Ghencea, Bucureşti, care se va întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare şi care vizează construcţia a 10.000 de locuinţe şi alte utilităţi
– Proiectul Esplanada – care va fi reluat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect estimat la 800 – 900 milioane de euro
– Finalizarea Canalului Dunăre – Bucureşti
– Podul rutier peste Dunăre, între Brăila şi Tulcea, – un proiect realizat, de asemenea, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor şi cu participarea şi sprijinul Consiliilor judeţene Tulcea şi Brăila.

5. În domeniul sănătăţii
Construcţia în parteneriat public – privat a şase spitale regionale de urgenţă în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.
Centrului de sănătate „Ana Aslan”, respectiv punerea sa în valoare, – proiect care va fi realizat în parteneriat de Ministerul Sănătăţii şi MDRT.

6. În ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei, premierul Emil Boc a arătat că se are în vedere realizarea unui penitenciar în regim de parteneriat public-privat, după modelul anglo-saxon.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti