Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru contrabanda si evaziune fiscala


29 aprilie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Joi, 28 aprilie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare au dispus,  prin rechizitoriu, la data de 14 aprilie 2011, trimiterea in judecata in starea de arest preventiv a inculpatului MAN VASILE sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, pe 24 martie 2011, inculpatul a fost depistat de lucratori de politie, in trafic, la volanul unei autoutilitare, in apropierea zonei de frontiera dintre Romania si Ucraina, in timp ce transporta 162 baxuri de tigari (peste 10.000  tigarete) care nu erau marcate corespunzator, avand timbru fiscal ucrainean.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism marca Renault, proprietatea inculpatului. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifreaza la valoarea de  832.858 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Negresti Oas.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea au dispus, la data de 27 aprilie 2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MIHAI COSTICA sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In calitate de reprezentant al unei societati comerciale, inculpatulnu a evidentiat in actele contabile toate operatiunile comerciale efectuate, precum si veniturile realizate din acestea evidentiind, totodata,  cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale catre stat. Mihai Costica a retinut, fara insa a vira in termenul legal de 30 de zile de la scadenta, impozitul aferent dividentelor incasate in cursul anului 2008. Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului este in cuantum de 1.125.237 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Vrancea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică