Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme privind derularea programului pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale din mediul rural si mic urban


29.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 293 din data de 27 aprilie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului nr. 1327/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind derularea Programului prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea institutii, precum si pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public din mediul rural si mic urban – obiectivul finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban, realizat prin Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A.

Programul prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea institutii, precum si pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public din mediul rural si mic urban este instituit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul Programului se are in vedere realizarea urmatoarelor obiective de investitii:
– finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural;
– finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban.

Beneficiari ai programului sunt autoritatile administratiei publice centrale, precum si autoritatile administratiei publice locale.

Asezamintele culturale care necesita finalizare si dotare sunt amplasate pe terenuri proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Asezamintele culturale si terenurile aferente, apartinand domeniului privat al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale, se preiau in folosinta gratuita de catre Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A., pe perioada realizarii investitiei, pe baza de protocol incheiat cu beneficiarii, cu specificatia expresa ca asezamintele culturale si terenurile aferente sunt libere de orice sarcini si ca nu se afla in litigiu.

Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. declanseaza procedurile de atribuire a contractelor de prestari de servicii (proiectele tehnice si detaliile de executie) si de executie de lucrari, in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind achizitiile publice.

De asemenea, Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. asigura urmarirea si supravegherea tehnica a lucrarilor, receptia la terminarea lucrarilor, conform graficului de executie si punerea in functiune a obiectivelor de investitii si participa impreuna cu reprezentantii beneficiarilor si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la receptia la terminarea lucrarilor si la receptia finala la expirarea perioadei de garantie.

Dupa efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor, Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. preda beneficiarului, pe baza de protocol, obiectivul de investitii realizat si terenul aferent, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti