Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Iulia Motoc a fost aleasa in functia de Raportor special al Comitetului pentru Organizatii Neguvernamentale
07.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Profesor univ. dr. Iulia Motoc, judecător al Curţii Constituţionale din România şi expert în cadrul Comitetului Drepturilor Omului, a fost aleasă în funcţia de Raportor special al acestui organism pentru Organizaţii Neguvernamentale, în cadrul celei de-a 101-a sesiuni a Comitetului, desfăşurată la New York, în perioada 7 martie – 2 aprilie 2011.

Infomaţii suplimentare

Comitetul Drepturilor Omului este un organism specializat, creat în baza Pactului internaţional cu privire la drepturile civile şi politice (adoptat în 1966; România este parte din 1974), având rolul de a monitoriza aplicarea acestui instrument juridic de către statele părţi.

Comitetul este compus din 18 experţi independenţi şi se întruneşte de trei ori pe an, pentru sesiuni de trei săptămâni (în martie la sediul ONU de la New York, în iulie şi noiembrie la Geneva).

Membrii Comitetului îşi exercită funcţia în capacitate personală, neacţionând ca reprezentanţi ai statelor de origine.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti