Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Noile obligatii de informare pentru furnizorii de servicii media audiovizuale
02.05.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 297 din data de 29 aprilie 2011 a fost publicata Decizia Consiliul National al Audiovizualului nr. 286/2011 privind publicarea codurilor de conduita profesionala adoptate de furnizorii de servicii media audiovizuale.

Potrivit deciziei Consiliului National al Audiovizualului, pana la data de 1 octombrie 2011, fiecare furnizor de servicii media audiovizuale va publica pe pagina proprie de internet codul sau de conduita profesionala.

Decizia mai prevede ca, in termen de 30 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia de a afisa permanent pe pagina principala a propriului site de internet, la loc usor vizibil:
1. informatiile, detaliate, clare si actualizate, precizate la art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, referitoare la:
– denumirea, statutul juridic si sediul social;
– numele reprezentantului legal si structura actionariatului detinand o cota mai mare de 20% din capitalul social ori drepturile de vot ale unei societati titulare de licenta audiovizuala;
– numele persoanelor responsabile de conducerea societatii comerciale si ale celor care isi asuma, in principal, responsabilitatea editoriala;
– coordonatele furnizorului de servicii mass-media, inclusiv adresa de posta electronica sau a site-ului internet la care acesta poate fi contactat rapid, direct si efectiv;
– lista publicatiilor editate de persoana juridica respectiva si lista celorlalte servicii de programe pe care le asigura;
– organismele de reglementare sau de supraveghere competente.

2. adresa postala si site-ul Consiliului National al Audiovizualului.

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.