Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Viitorul cadru al cooperarii judiciare in materie penala in UE
02.05.2011 | JURIDICE.ro, Mihai SANDRU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul de Cercetare Internaţională a Politicii Penale din cadrul Universităţii din Ghent, Belgia, realizează, sub coordonarea renumitului profesor Gert Vermeulen, un studiu privind viitorul cadru instituţional şi legislativ al cooperării judiciare în materie penală în Uniunea Europeană.

Activităţile aferente acestui studiu cuprind o componentă legislativă şi una de practică judiciară. Studiul se desfăşoară în mai multe etape, unele dintre ele fiind parcurse în anul 2010 (elaborarea unui chestionar adresat tuturor statelor membre ale Uniunii Europene), altele fiind programate pentru anul in curs.

În cadrul Proiectului, Centrul de Studii de Drept European al  Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române va găzdui în data de 3 mai 2011, o întâlnire de lucru a experţilor români implicaţi în proiect (Mariana Radu, Punct de Contact Unic pentru România, şef serviciu, Ministerul Justiţiei, Mihaela Pătrăuş, judecător, Curtea de Apel Oradea, Gabriel Petrache, procuror sef secţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Florin-Răzvan Radu, personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, judecătorilor si procurorilor în Ministerul Justiţiei, expert naţional detaşat la Eurojust) cu unul din membrii echipei de proiect, domnul Laurens van Puyenbroeck.

Conf. univ. dr. Mihai ŞANDRU
Coordonator, Centrul de Studii de Drept European
Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române

Notă. Nu se fac înscrieri la acest eveniment.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti