Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Catalin Predoiu despre implementarea noilor Coduri


2 mai 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 29 aprilie 2011, Ministerul Justitiei a organizat nouă întâlnire a Platformei de Dialog şi Cooperare cu mediul de afaceri, potrivit unui comunicat al MJ.

Au participat reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane şi ai Ambasadei Germaniei în România, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Britanico-Română, Camerei de Comerţ Americane în România, Asociaţiei Române a Băncilor, Consiliului Investitorilor Străini, Camerei Auditorilor Financiari din România şi ai companiilor Raiffeisen Bank, BCR, Banca Românească, CEC Bank, Alpha Bank, ENEL, CISCO, reuniunea fiind condusa de ministrul Catalin Predoiu.

Proiectul propus de ministrul Predoiu a fost pregătirea implementării Codurilor într-un efort conjugat public-privat.

Catalin Predoiu: „Pregătirea implementării acestei reforme legislative, a cărei amploare nu are precedent în istoria recentă a României, este o prioritate a Ministerului Justiţiei. Efectele ei asupra funcţionării mediului de afaceri vor fi considerabile, tocmai de aceea este firească şi necesară implicarea comunităţii de afaceri în pregătirea aplicării Codurilor, în diseminarea conţinutului normativ al acestora, în conştientizarea şi valorificarea efectelor pozitive ale acestei reforme. Am propus astăzi partenerilor noştri să realizăm împreună un program complex, o campanie de comunicare, care să cuprindă, printre altele, seminarii de promovare a Codurilor şi alte forme de pregătire, inclusiv în rândul viitorilor profesionişti ai dreptului.

Suntem conştienţi că fenomenul corupţiei este un element descurajant pentru mediul investiţional, un raport recent al Băncii Mondiale venind să confirme faptul că, la nivelul ultimilor ani, mediul de afaceri din Europa Centrală şi de Est continuă să perceapă corupţia ca pe o piedică majoră. Este motivul pentru care dorim să analizăm împreună, la nivelul Platformei, acele aspecte punctuale care au impact negativ asupra investiţiilor în România şi să identificăm împreună priorităţile pentru intervenţii la nivel strategic.”

Participanţii au subliniat importanţa prevenirii şi combaterii cât mai eficiente a corupţiei, ca factor care descurajează potenţialii investitori, dar şi necesitatea conturării unui dialog cât mai deschis între instituţiile publice şi mediul de afaceri.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro