Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Retinere urmarit international pentru inselaciune


3 mai 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comunicat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi: „La data de 03.05.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au retinut o persoana urmarita international ROSBACK DANNY, cetatean belgian, in varsta de 59 ani, domiciliat in Belgia, locuind fără forme legale în mun. Vaslui, fata de care Biroul Procurorului General de la Curtea de Apel din Bruxelles a emis un mandat european de arestare pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

Potrivit autorităţilor judiciare belgiene, „in perioada 15.05.1988 – 04.01.2003, persoana urmărită internaţional ROSBACK DANNY a tradat credibilitatea directorului de la Argenta Bank, jongland cu diferite proiecte imobiliare false si a obtinut astfel diverse sume de bani, cauzand un prejudiciu de peste 14 milioane de euro.”

Prin Hotărârea Curţii de Apel din Bruxelles, numitul ROSBACK DANNY a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, infracţiun prev. de art. 496 din Codul penal belgian.

Numitul ROSBACK DANNY a fost retinut si la sfarsitul lunii precedente, pentru comiterea unor fapte de natura penala, fiind ulterior prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

In cursul acestei zile, persoana retinuta a fost prezentata la Curtea de Apel Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru o perioadă de 29 de zile, in vederea aducerii la indeplinire a dispozitiilor cuprinse in mandatul european de arestare si in vederea predarii sale autoritatilor judiciare belgiene.

Nota: Instanta de judecata a admis propunerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi si a dispus arestarea preventiva pentru 29 zile a numitului ROSBACK DANNY, urmand a analiza predarea acestuia catre autoritatile judiciare belgiene.

PROCUROR GENERAL,
ISPIR IULIAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică