Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Frauda bancara. Trimitere in judecata grup destructurat


6 mai 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata a 18 persoane (5 in stare de arest preventiv), pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, accesarea neautorizata a unor sisteme informatice, efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, fals in declaratii in vederea emiterii instrumentelor de plata electronica in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membri grupari infractionale constituite si organizate de Nastase Ovidiu Stelian, au actionat in perioada 2009 – 2010 in Suceava, in scopul comiterii de inselaciuni cu consecinte deosebit de grave.

Faptele de inselaciune au fost comise prin fraudarea conturilor a 5 clienti ai unei banci, prin utilizarea datelor confidentiale legate de conturile clientilor, puse la dispozitie de Paslaru Adrian (functionar bancar), si utilizate de membrii gruparii prin prezentarea unor persoane, cu acte de identitate false, in numele titularilor de cont, la alte sucursale ale acestei banci, in vederea retragerilor efective de numerar sau a obtinerii digipass-urilor aferente conturilor, in vederea efectuarii transferurilor ulterioare de numerar, intr-un cont deschis la dispozitia membrilor gruparii.

Prejudiciul cauzat este de 272.000 euro si 70.000 dolari .

Persoane provenind din medii sociale defavorizate au fost recrutate la incheierea unor contracte de credite de consum sau nevoi personale, prin utilizarea de documente de venit false, cu diferite unitati de creditare.

Prejudiciul este estimat la suma de 140.000 lei.

Procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea unui imobil si a doua autoturisme de lux apartinand liderului gruparii – Nastase Ovidiu Stelian, precum si a unui autoturism si a unor sume de bani apartinand functionarului bancar Paslaru Adrian.

Referitor la componenta de frauda bancara a fost introdusa in cauza in calitate de parte responsabila civilmente  unitatea bancara.

Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Bacau.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică