Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Inspectori ai Directiei Generale de Politie Locala trimisi in judecata pentru luare de mita


5 mai 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: CALIN MARIA ALINA, in stare de arest preventiv, GEORGESCU ALEXANDRINA, in stare de arest preventiv, si DRAGOMIR GHEORGHE DANIEL, toti inspectori la Directia Generala de Politie Locala – Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare (Primaria Sectorului 6 Bucuresti), in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 12 aprilie 2011, in calitate de inspectori la Directia Generala de Politie Locala – Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare, Calin Maria Alina, Georgescu Alexandrina si Dragomir Gheorghe Daniel au pretins de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, o suma de bani pentru a nu sanctiona contraventional respectiva societate pentru incalcarea normelor de protectie a mediului si gestionarii deseurilor.

La 15 aprilie 2011, dupa ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare functionar public, cei trei inculpati au convenit cu denuntatorul ca banii sa ii fie remisi lui Dragomir Gheorghe-Adrian. In aceeasi zi, acesta a fost surprins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator suma de bani convenita de 900 de lei, urmand sa remita cate 300 de lei inculpatelor Calin Maria Alina si Georgescu Alexandrina.

La 16 aprilie 2011, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatelor Calin Maria-Alina si Georgescu Alexandrina pe o durata de 29 de zile.

Fata de inculpatul Dragomir Gheorghe-Adrian, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică