Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Reglementarea unor masuri pentru acordarea de imprumuturi unitatilor administrativ-teritoriale

06.05.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 311 din data de 5 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1925/2011 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 1-6 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.901/2010.

Actul normativ modifica Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare, care reglementeaza acordarea de imprumuturi unitatilor administrativ-teritoriale din veniturile obtinute din privatizare.

Astfel, in anii 2010 si 2011, in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 51/2010, Ministerul Finantelor Publice acorda unitatilor administrativ-teritoriale imprumuturi din veniturile obtinute din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, cu o dobanda de 6,25%, pe termen de maximum 5 ani, cu o perioada de gratie de un an.

Noul act normativ prevede ca, valoarea imprumutului solicitat de unitatea administrativ-teritoriala in anul 2011 nu poate depasi valoarea cea mai mica dintre totalul obligatiilor de plata restante inregistrate de aceasta la data de 31 decembrie 2010 fata de operatorii economici furnizori de bunuri, servicii si lucrari, inclusiv fata de operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat, neachitate la data solicitarii imprumutului, si totalul obligatiilor fiscale restante.

Unitatile administrativ-teritoriale care au beneficiat de imprumuturi in anul 2010 pot solicita in cursul anului 2011 contractarea de noi imprumuturi pentru stingerea obligatiilor de plata inregistrate de acestea la data de 31 decembrie 2010.

Pentru neplata la termen a ratelor scadente si dobanzilor de platit la imprumutul acordat din venituri din privatizare se calculeaza o dobanda de intarziere la nivelul dobanzii prevazute de Codul de Procedura Fiscala, pana la data stingerii obligatiei.

In situatia in care unitatile administrativ-teritoriale au contractat doua sau mai multe imprumuturi stingerea obligatiilor de plata se realizeaza in functie de data scadentei fiecarui imprumut, in urmatoarea ordine: dobanzile de intarziere, dobanzile si ratele de capital

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate