Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Perspectivele asistentei sociale asupra tratamentului qvasi-coercitiv al infractorilor, SPECTO 2011 – Timisoara, 5-7 mai 2011. Cum a fost, pe scurt


6 mai 2011 | JURIDICE.ro, Dan MARCULESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 5-7 mai 2011, Editura Universul Juridic a participat ca partener la conferinţa internaţională „Perspectivele asistenţei sociale asupra tratamentului qvasi-coercitiv al infractorilor, SPECTO 2011” desfăşurată la Universitatea de Vest din Timişoara.

Manifestarea din acest an a avut ca temă „Tendinţe moderne în delincvenţa juvenilă – Rezilienţa copilului delincvent”, iar în deschiderea oficială, moderată de comisar-şef dr. Mihaela Tomiţă, şeful Centrului Regional Antidrog Timiş, s-au adresat invitaţilor prof. univ. dr. Ioan Talpoş, Rector al Universităţii de Vest din Timişoara, Adrian Orza, vice-primar al Oraşului Timişoara şi prof. univ. dr. Anca Munteanu, Decan al Facultăţii de Sociologie şi Psihologie.

Invitaţii speciali: Clavaguera Joaquim Vila, Director General Executiv al Comunităţii Penale şi Justiţiei Juvenile, care a prezentat alocuţiunea „Sistemul de Justiţie Juvenilă din Catalunia”, şi prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, care a prezentat tema „Consideraţie generală privind monitorizarea/supervizarea electronică a serviciilor şi programelor” şi a adresat un mesaj participanţilor din partea prof. Dumitru Constantin Dulcan.

La eveniment a participat si cunoscutul caricaturist Stefan Popa Popas, care a pregătit pentru conferinţă o mică expoziţie de caricaturi cu denumirea „Artă şi cultură împotriva drogurilor”.

Lista invitaţilor speciali a fost completată de prof. univ. dr. Pavel Abraham, managerul Proiectului „Consolidarea capacităţii funcţionale din domeniul serviciilor integrate oferite dependenţilor şi foştilor dependenţi de droguri pentru integrare pe piaţa muncii prin acţiuni de dezvoltare a instrumentelor şi metode de lucru inovatoare şi realizarea de programe de formare”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 „2013 – Investeşte în oameni!”.

Cu acest prilej, managerul proiectului a prezentat o analiză privind nevoile de dezvoltare educaţională, profesională şi de asistenţă psiho-socială a dependenţilor şi foştilor dependenţi de droguri care au suferit o condamnare legală cu executarea pedepsei în detenţie.

Concluziile studiului realizat de experţi în adicţii coordonaţi de Prof. Univ. Dr. Pavel Abraham: domnia sa a prezentat rezultatele a 8 focus-grupuri la care au participat 105 respondenţi. Locaţiile alese sunt penitenciare de maximă siguranţă, penitenciare pentru tineri şi minori, penitenciare pentru femei şi un centru de asistenţă în adicţii din afară penitenciarului din oraşul Bucureşti.

În cadrul conferinţei a fost lansată şi cartea „Dialogul continuu”, autor prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, lansare ce a fost moderată de comisar-şef dr. Mihaela Tomiţă, şeful Centrului Regional Antidrog Timiş.

Au vorbit despre carte şi autor prof. univ. dr. Anca Munteanu, Decan al Facultăţii de Sociologie şi Psihologie şi prof. univ. dr. Viorel Paşca, Directorul Departamentului de Şcoală Doctorală, precum şi alte cadre didactice ai Universităţii de Vest din Timişoara.

Dan MARCULESCU
Editura Universul Juridic

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii