Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Regulamentul de autorizare a pietelor, targurilor, oboarelor si a burselor de marfuri pentru comercializarea materialelor lemnoase


11 mai 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 316 din data de 9 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor si ministrului administratiei si internelor nr. 1073/79/2011 pentru aprobarea Regulamentului de autorizare a pietelor, targurilor, oboarelor si a burselor de marfuri pentru comercializarea materialelor lemnoase.

Regulamentul se aplica in cazurile in care pietele, targurile, oboarele si bursele de marfuri solicita sa fie autorizate pentru comercializarea materialelor lemnoase, astfel cum sunt definite in Normele referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 996/2008.

Pietele, targurile, oboarele si bursele de marfuri care solicita autorizarea pentru comercializarea materialelor lemnoase trebuie sa indeplineasca cu continuitate urmatoarele conditii:
– sa fie constituite in conditiile legii;
– sa detina spatii pentru desfasurarea comertului cu materiale lemnoase;
– spatiile detinute sa fie autorizate pentru functionare, ca spatiu fizic, de catre autoritatea publica locala;
– sa aiba angajat cu contract individual de munca cel putin o persoana din categoria personal tehnic cu pregatire medie sau superioara in silvicultura si/sau exploatari forestiere si/sau prelucrarea lemnului ori in industrializarea lemnului sau sa aiba contracte de prestari servicii cu o persoana fizica autorizata, pentru realizarea de lucrari specifice silviculturii ori cu persoane fizice sau juridice atestate in activitatea de exploatare forestiera;
– sa detina ca instrumente specifice de masurare o clupa si un metru sau o ruleta pentru determinarea dimensiunilor si volumului materialelor lemnoase care fac obiectul actului de comert.

In vederea autorizarii, solicitantii vor depune un dosar la sediul inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare in raza caruia acestia isi desfasoara activitatea. Regulamentul precizeaza detaliat documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de autorizare.

Analiza documentatiei de solicitare a autorizarii se realizeaza de catre o comisie formata din:
– conducatorul inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare – presedinte;
– consilierul juridic al inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare sau, dupa caz, avocatul cu care inspectoratul are contract de asistenta juridica – membru;
– un reprezentant al prefecturii judetului in care isi desfasoara activitatea piata, targul, oborul sau bursa de marfuri care solicita autorizarea, nominalizat de catre prefectul judetului respectiv – membru;
– un reprezentant al inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare – secretar.

In situatia in care comisia constata ca solicitantul indeplineste conditiile, acestuia i se elibereaza autorizatia de comercializare a materialelor lemnoase.

Autorizatiile sunt valabile pentru o perioada de 5 ani.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii