Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Workshop dedicat „medicinei penitenciare” – Cluj-Napoca, 12-15 mai 2011
11.05.2011 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

În perioada 12 -15 mai 2011 se va desfăşura în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Congresul Internaţional al tinerilor medici şi studenţi la medicină – MEDICALIS 2011 – Ediţia a-XII-a. Congresul, coordonat de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, este unul dintre cele mai importante evenimente pentru studenţii şi tinerii medici din România.

În spiritul deja consacrat al congresului, programul ştiinţific va cuprinde conferinţe şi workshop-uri de interes şi actualitate. Cu această ocazie, în data de 13 mai 2011, în cadrul congresului, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) reprezentată de Direcţia Medicală şi Penitenciarul Spital Dej va organiza un workshop dedicat „medicinei penitenciare”.

Printre temele  prezentate în cadrul programului de workshop se numără:

> îngrijirile de sănătate în sistemul penitenciar românesc;

> mediul penitenciar şi problemele de sănătate mentală;

> auto-agresiunile – patologia sistemelor penitenciare sau a persoanelor private de libertate;

> prevenirea HIV şi tratamentul dependenţei de droguri în sistemul penitenciar românesc;

> prevalenţa infecţiei cu HVB în comunităţile închise asociat cu comportamente la risc;

> contribuţia tulburărilor de personalitate în etiologia delincvenţei.

Lucrările vor  fi susţinute de cadre medicale cu experienţă în sistemul penitenciar, fiind abordate aspecte cu privire la particularităţile acordării asistenţei medicale pentru persoanele private de libertate.

În acelaşi timp, în cadrul Congresului, la Cluj, de la ora 16:30 se va realiza o scurtă demonstraţie a ceea ce reprezintă Telemedicina  pentru sistemul penitenciar. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unei videoconferinţe cu directorul fundaţiei „Health Through Walls”,  doctor John MAY,  specialist  reputat care a  dezvoltat  proiecte  de telemedicină în diverse  zone din lume.

Tot în aceeaşi zi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca vor semna un protocol de colaborare.  Acest parteneriat are în vedere participarea în comun la proiecte vizând atragerea de fonduri structurale pentru îmbunătăţirea nivelului de pregătire a personalului medical din cadrul sistemului penitenciar precum şi a asistenţei medicale acordate în cadrul unităţilor ANP.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate