Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Deloitte Tax: Cele mai recente Note Explicative publicate de CE aduc importante oportunitati de reducere a taxelor vamale


12 mai 2011 | JURIDICE.ro, Deloitte Tax
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Notele Explicative ale Nomenclaturii Combinate (“NENC”) indica scopul si continutul anumitor subpozitii din Nomenclatura Combinata. Astfel, NENC reprezinta un instrument important ce poate fi utilizat pentru a determina clasificarea tarifara aplicabila unui produs.

Noile prevederi NENC sunt actualizate pana la data de 10 februrie 2010 si includ sau, daca este cazul, inlocuiesc varianta precedenta a notelor explicative. Explicatiile cuprinse in aceste note fac referire la codurile tarifare cuprinse in Nomenclatura Combinata valabila in anul 2011.

Pe langa o mai buna intelegere a clasificarii tarifare, noile NENC aduc si importante oportunitati de reducere a taxelor vamale. Spre exemplu, in aceasta noua versiune a NENC a fost introdusa o prevedere referitoare la „vehicule pentru toate tipurile de teren”. Conform acestei modificari, persoanele care importa ATV-uri ce au anumite caracteristici beneficiaza de taxe vamale zero spre deosebire de 10% (conform versiunii din 2008 a NENC).

Pentru a verifica daca puteti beneficia de taxe vamale reduse, recomandam analizarea clasificarilor tarifare utilizate tinand cont de aceasta noua varianta a NENC.

***

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 170.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro