Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Publicitatea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. CJUE. Hotararea in cauza C-410/09 Polska Telefonia Cyfrowa sp. z o.o./Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej
13.05.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Lege 9, Media & Publicitate
JURIDICE - In Law We Trust

Orientarile Comisiei privind analiza pietei si evaluarea puterii semnificative pe piata nu impun obligatii particularilor. Prin urmare, lipsa publicarii acestor orientari in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in limba unui stat membru nu impiedica autoritatea nationala de reglementare din acel stat sa se refere la acestea intr-o decizie avand ca destinatar un particular

Comunicat CJUE: Potrivit Actului de aderare din 2003, actele institutiilor si ale Bancii Centrale Europene adoptate inainte de aderarea la Uniune a noilor state membre si care au fost redactate de Consiliu, de Comisie sau de Banca Centrala Europeana in limbile acestor state sunt, de la data aderarii, autentice in aceleasi conditii ca si textele redactate in cele 11 limbi ale statelor membre in acea perioada. Acestea se publica in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in cazul in care textele celor 11 limbi au facut obiectul unei astfel de publicari.

Comisia publica orientari privind analiza pietei si evaluarea puterii semnificative pe piata, de care autoritatile nationale de reglementare („ANR”) tin seama in cea mai mare masura pentru definirea pietelor relevante corespunzatoare circumstantelor nationale, in special pietele geografice relevante de pe teritoriul lor, in conformitate cu principiile dreptulul concurentei.

Polska Telefonia Cyfrowa sp. z o.o. („PTC”) este unul dintre principalii operatori de telecomunicatii din Polonia. In anul 2006, Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej (presedintele Oficiului pentru Comunicatii Electronice, Polonia) a considerat ca PTC dispunea de o putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor vocale si, in consecinta, a impus acestei intreprinderi anumite obligatii de reglementare.

Considerand ca Orientarile din 2002, pe care s-a intemeiat aceasta decizie, nu ii sunt opozabile in masura in care acestea nu au fost publicate in limba polona in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, PTC a introdus o actiune in justiţie impotriva deciziei ANR.

Curtea arata ca aceste orientari enunta principiile pe care ANR trebuie sa isi intemeieze analiza cu privire la piete si la concurenta efectiva, in aplicarea cadrului de reglementare comun privind comunicatiile electronice.

Asadar, Curtea concluzioneaza ca Orientarile din 2002 nu contin nicio obligatie susceptibila sa poata fi impusa, direct sau indirect, particularilor. Prin urmare, lipsa publicarii acestor orientari in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in limba polona nu se opune ca ANR poloneza sa se refere la acestea intr-o decizie adresata unui particular.

> Cauza C-410/09

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti