« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Camarascu Mihail-Alexandru candideaza pentru functia de decan al Baroului Bucuresti
13.05.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Camarascu Mihail-Alexandru si-a depus candidatura pentru functia de decan al Baroului Bucuresti. Programul sau electoral a fost publicat. Iata textul integral:

Ma numesc CAMARASCU MIHAIL-ALEXANDRU, sunt avocat definitiv in Baroul Bucuresti si domiciliez in Bucuresti.

La apropiatele alegeri organizate de Baroul Bucuresti la data de 21 mai 2011, candidez pentru inalta demnitate de Decan, figurand si pe listele de candidati pentru demnitatile de consilieri ai baroului.

M-am nascut la data de 22 iunie 1951 in Bucuresti.

Am absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti, promotia 1974, fiind inscris de la data de 1 septembrie a acelui an, in fostul Colegiu de Avocati al Municipiului Bucuresti si judetul Ilfov, activand ca avocat stagiar in cadrul fostului Birou Colectiv de Asistenta Juridica nr. 2, profesand neintrerupt avocatura de atunci si pana in prezent.

Sunt casatorit, sotia mea este filolog, absolventa al Facultatii de Limbi Germanice din  Bucuresti si am o fiica, studenta la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti.

Am vrut de la inceput sa practic avocatura si socot ca timp de 36 de ani, prin intreaga mea activitate, am dat dovada de pasiune si atasament neconditionat fata de aceasta profesie, cautand sa apar cu onestitate drepturile si interesele legitime ale justitiabililor care au apelat la serviciile mele.

Nu mai putin, in toti acesti ani, am desfasurat o intensa activitate in cadrul Baroului Bucuresti, facand parte din Comisia de Disciplina, unde experienta acumulata mi-a fost de un real folos.

Doresc din tot sufletul ca acum, cand am maturitatea si experienta necesara, sa imi aduc modesta contributie la o relansare a avocaturii romanesti, la crearea unei noi si valoroase perceptii a acestei institutii de prim rang intr-un stat de drept, atat fata de celelalte organe creatoare a actului de justitie cat si in fata justitiabililor, de la simplul cetatean ce intra in cabinetul avocatului cu unica imagine „oare cati bani imi va cere” si pana la marile societati comerciale care apeleaza la noi.

Am convingerea ca, in onoranta calitate de Decan al Baroului Bucuresti, alaturi de valorosii colegi ce vor constitui Consiliul baroului, voi putea realiza urmatoarele – dar nu numai – deziderate:

1. marirea increderii avocatilor in conducerea baroului, printr-o deschidere a conducerii baroului catre problemele cotidiene ale avocatilor – greutatile pe care le intampinam in raporturile cu serviciile auxiliare ale instantelor, conditiile de studiu a cauzelor in care suntem implicati, raporturile cu instantele de judecata sau organele de urmarire penala, etc.;

2. rezolvarea problemelor asistentei juridice din oficiu. Sub acest aspect, intentionez sa propun Consiliului Baroului un set de masuri pentru imbunatatirea calitatii prestatiei avocatiale in acest domeniu, asigurarea emiterii imputernicirilor avocatiale in timp util pentru ca avocatii sa aiba timp suficient studierii dosarelor; asigurarea unei constante totale in achitarea onorariilor aferente;

3. preocupare accentuata pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta tinerii avocati. In acest sens, intentionez ca, in cadrul sedintelor consiliului baroului, sa insarcina pe unul din consilieri care sa identifice problemele stringente ale acestora, sa stabilim prioritatile si sa urmarim permanent rezolvarea lor;

4. eficientizarea activitatii administrative in cadrul Baroului Bucuresti, prin;

– stabilirea in mod concret a activitatii fiecarui angajat;

– reducerea unor posturi sau comasarea activitatii unor compartimente si, concomitent, angajarea de personal in compartimentele unde se simte nevoie de forta de munca;

5. modernizarea activitatii Bibliotecii Baroului prin initierea unui program informatizat privind fondul de carte existent;

6. identificarea mai multor posibilitati de calificare internationala a tinerilor avocati, prin cursuri, burse etc.

7. acordarea, catre societatile profesionale de avocatura cu activitate preponderent internationala, a posibilitatii de a prezenta, pentru cei interesati, aspecte concrete ale activitatii lor;

8. disponibilitatea ca, prin intermediul conducerii baroului, aceste societati de avocatura sa informeze asupra unor posibilitati de a angaja tineri avocati valorosi care, din varii motive, nu dispun de o clientela proprie pentru a-si asigura un trai decent;

9. initierea, prin intermediul mijloacelor mass-media, a unor activitati cu profil juridic, de analiza a unor probleme de drept, comentarii asupra unor acte normative, la care sa participe un numar cat mai mare de avocati. Consider ca prestigiul acestei profesii are de castigat prin atari manifestari si nu prin aparitii pe  holurile instantelor judecatoresti, in cauze privind lumea mondena, alaturi de personaje mult urmarite de presa de scandal sau dispuse prin modul lor mai nonconformist de manifestare, sa il puna pe avocat in posturi delicate.

Avocatura trebuie sa ramana o activitate sobra, solemna, la fel ca activitatea de infaptuire  a actului de justitie, iar aparitia avocatului in presa sau la diferite posturi de televiziune trebuie sa se circumscrie acestor cerinte.

Nu va voi spune, in final, ca intr-o celebra piesa de teatru „Va implor, dragi colegi, nu ma votati” pentru ca efectul sa fie invers. Va voi adresa rugamintea sa incercati, sa imi acordati increderea in a realiza, cu dumneavoastra si pentru noi toti, o alta mentalitate a avocaturii si o proiectie a ei pe alte planuri, plecand de la ceea ce s-a facut bun pana in prezent, construind fara a demola.

Dati-mi posibilitatea ca, spre finalul carierii mele, sa pot avea constiinta ca am contribuit, in limita modestelor mele posibilitati, alaturi de dumneavoastra la asezarea avocaturii romanesti acolo unde o recomanda istoria ei glorioasa.

Avocat,

CAMARASCU MIHAIL-ALEXANDRU

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.