« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Conducerea Inaltei Curti s-a intalnit cu experti ai CE
16.05.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

O delegatie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a intalnit joi, 12 mai 2011, cu experţii Comisiei Europene, intalnire ocazionată de misiunea de evaluare a îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Judecatorii care au partipat la intalnire sunt presedintele, vicepresedinte si presedintii sectiilor Inaltei Curti, respectiv Doina Livia Stanciu, Rodica Aida Popa, Lavinia Curelea,  Adrian Bordea, Gabriela Victoria Bîrsan, Anton Pandrea.

S-a discutat despre problematica modificării competenţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie; unificarea jurisprudenţei; măsurile pentru îmbunătăţirea  celerităţii proceselor de corupţie la nivel înalt – impactul Legii micii reforme şi impactul anticipat al noilor Coduri; pregătirea implementării noilor Coduri; reformele privind resursele umane în magistratură.

Dupa ultima evaluare a CE, ICCJ şi-a concentrat eforturile pentru realizarea misiunii sale constituţionale de a asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii, pentru asigurarea punerii în aplicare a noilor dispoziţii care reglementează recursul în interesul legii – ca principal mecanism de unificare a jurisprudenţei, precum şi pentru identificarea şi punerea în aplicare a măsurilor de natură să conducă  la soluţionarea cu celeritate a cauzelor de corupţie la nivel înalt.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.