Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea normelor privind acordarea despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv
16.05.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 330 din data de 12 mai 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 462/2011 pentru modificarea pct. 182.5 din Normele metodologice de aplicare a titlului VII „Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv” din Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.095/2005.

Actul normativ extinde situatiile execeptionale in care pentru acordarea despagubirilor banesti si/sau in actiuni, Directia pentru acordarea despagubirilor in numerar din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor va putea emite cu prioritate titluri de plata si/sau titluri de conversie.

Astfel, potrivit normelor metodologice de aplicare a titlului VII „Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv” din Legea nr. 247/2005, in vederea acordarii despagubirilor banesti si/sau in actiuni, Directia pentru acordarea despagubirilor in numerar din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor emite titlurile de plata si, respectiv, de conversie in ordinea inregistrarii cererilor de optiune a persoanelor indreptatite a primi despagubiri.

Prin exceptie de la prevederile de mai sus, in cazuri exceptionale, temeinic motivate (cazuri medicale, cazuri sociale etc, dovedite prin inscrisuri, distorsionarea pietei in ceea ce priveste tranzactionarea actiunilor Fondului Proprietatea, prin scaderea pretului de piata al acestora, de natura a pune in pericol procesul de despagubire), Directia pentru acordarea despagubirilor in numerar din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor va putea emite cu prioritate titluri de plata si/sau titluri de conversie.

In forma anterioara, nu era prevazuta ca situatie exceptionala distorsionarea pietei in ceea ce priveste tranzactionarea actiunilor Fondului Proprietatea, prin scaderea pretului de piata al acestora, de natura a pune in pericol procesul de despagubire.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti