« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Filosofia drepturilor omului | Gheorghe Danisor
17.05.2011 | Dan MARCULESCU, Dan MARCULESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Editorul despre Filosofia drepturilor omului (autor: Gheorghe Danisor): „Cartea încearcă să realizeze o departajare între conceptul de Drept şi cel de drepturi. Punerea în evidenţă a diferenţei dintre cele două concepte conduce la concluzii pertinente cu privire la destinul Dreptului natural şi ascensiunea Drepturilor omului în detrimentul acestuia.

Distincţia menţionată conduce autorul la o critică a fundamentelor modernităţii. Pentru ca o societate să fie funcţională este necesar să se pună în evidenţă relaţia în toată complexitatea sa şi nu omul în calitate de atom social. Dacă nu se procedează astfel putem fi în prezenţa subiectului, dar fără intersubiectivitate. Consecinţele pot fi dintre cele mai importante.”


 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD