Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Individualizarea sanctiunilor de drept penal – Master | Ion Rusu
18.05.2011 | UNIVERSUL JURIDIC, Dan MARCULESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. George Antoniu despre Individualizarea sanctiunilor de drept penal – Master (autor: Ion Rusu): „Deşi despre individualizarea sancţiunilor de drept penal s-a mai scris în doctrina penală, nimeni nu a abordat această problematică într-un cadru atât de amplu şi cuprinzător cum o face autorul lucrării de faţă.

În viziunea autorului tratarea individualizării pedepsei presupune o amplă analiză introductivă în dreptul penal ca ramură a dreptului, apoi a ştiinţei dreptului penal, a principiilor fundamentale ale dreptului penal, a izvoarelor dreptului penal, a raportului juridic penal şi a doctrinelor penale referitoare la sancţiunile de drept penal. Abia după aceste consideraţii generale introductive, autorul abordează materia propriu-zisă penală tratând despre interpretarea legii penale, răspunderea penală, sancţiunile de drept penal.În continuare autorul se ocupă de individualizarea sancţiunilor de drept penal (T. II) şi cu variatele aspecte care ţin de această materie. Lucrarea se încheie cu o problematică nouă, aceea a reindividualizării sancţiunilor de drept penal.

Bazându-se pe o documentaţie temeinică autorul reuşeşte să înfăţişeze aspectele esenţiale ale temei abordate, cu numeroase exemplificări din jurisprudenţă şi cu multiple reflecţii personale care dau un caracter bogat şi profund întregii lucrări.

Deosebit de interesante sunt şi dezvoltările din lucrare privind individualizarea judiciară a executării pedepselor şi individualizarea pedepsei în situaţii speciale, teme noi, mai puţin tratate în lucrările de specialitate.

De remarcat şi preocuparea autorului de a prezenta problematica abordată în lumina documentelor Uniunii Europene lărgind mult sfera de tratare a materiei individualizării sancţiunilor de drept penal.

Scrisă într-un stil clar, accesibil lucrarea destinată masteranzilor îşi va atinge scopul de a aprofunda materia penală şi a oferi cititorilor multiple repere certe pentru o înţelegere corectă a ştiinţei dreptului penal în general şi a problematicii individualizării sancţiunilor de drept penal, în special.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti