Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale
19.05.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 342 din data de 17 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale.

Dispozitii generale

Planul de ordine si siguranta publica este documentul prin care se organizeaza anual activitatea structurilor de politie locala pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice pe teritoriul unei unitati administrativteritoriale.

Elaborarea planurilor de ordine si siguranta publica pentru unitatile administrativ-teritoriale in care sunt infiintate structuri de politie locala se realizeaza in cadrul comisiei locale de ordine publica si se aproba de catre autoritatea deliberativa a administratiei publice locale respective.

La elaborarea planului de ordine si siguranta publica se vor avea in vedere, in mod obligatoriu, conceptia si modurile de actiune stabilite prin Planul unic de ordine si siguranta publica elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti.

Datele mentionate in Planul unic si principalele date de interes operativ necesare elaborarii planului de ordine si siguranta publica sunt puse la dispozitie de catre reprezentantul unitatii/structurii teritoriale a Politiei Romane in Comisia locala de ordine publica, acesta stabilind totodata modul de organizare a sectoarelor/zonelor de siguranta publica, locurile/perimetrele de actiune si zonele de patrulare.

Planurile de ordine si siguranta publica sunt elaborate si actualizate anual pana la data de 15 aprilie sau ori de cate ori survin modificari in evolutia situatiei operative sau cu privire la efectivele de politie locala participante la activitatile de mentinere a ordinii si sigurantei publice.

Metodologia de de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale

Planul de ordine si siguranta publica al politiei locale va cuprinde:
– preambulul in care se prezinta cadrul legislativ care sta la baza intocmirii planului de ordine si siguranta publica;
– analiza situatiei operative, avandu-se in vedere aspectele ce privesc amplasarea geografica a teritoriului, populatia, evenimentele social-economice, politice sau religioase, manifestarile traditionale periodice, starea infractionala si contraventionala inregistrata in anul anterior, precum si tendintele acesteia;
– dispozitivele de ordine si siguranta publica, misiunile si zonele de responsabilitate;
– efectivele aflate la dispozitie si suportul logistic;
– instruirea efectivelor pentru executarea activitatilor si controlul dispozitivelor;
– modul de realizare a informarilor reciproce cu privire la evolutia situatiei operative intre structurile de politie locala si celelalte institutii participante la activitatile de mentinere a climatului de ordine si siguranta publica;
– periodicitatea evaluarii activitatilor desfasurate.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.