Metodologia de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale
19 mai 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 342 din data de 17 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale.
Dispozitii generale
Planul de ordine si siguranta publica este documentul prin care se organizeaza anual activitatea structurilor de politie locala pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice pe teritoriul unei unitati administrativteritoriale.
Elaborarea planurilor de ordine si siguranta publica pentru unitatile administrativ-teritoriale in care sunt infiintate structuri de politie locala se realizeaza in cadrul comisiei locale de ordine publica si se aproba de catre autoritatea deliberativa a administratiei publice locale respective.
La elaborarea planului de ordine si siguranta publica se vor avea in vedere, in mod obligatoriu, conceptia si modurile de actiune stabilite prin Planul unic de ordine si siguranta publica elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti.
Datele mentionate in Planul unic si principalele date de interes operativ necesare elaborarii planului de ordine si siguranta publica sunt puse la dispozitie de catre reprezentantul unitatii/structurii teritoriale a Politiei Romane in Comisia locala de ordine publica, acesta stabilind totodata modul de organizare a sectoarelor/zonelor de siguranta publica, locurile/perimetrele de actiune si zonele de patrulare.
Planurile de ordine si siguranta publica sunt elaborate si actualizate anual pana la data de 15 aprilie sau ori de cate ori survin modificari in evolutia situatiei operative sau cu privire la efectivele de politie locala participante la activitatile de mentinere a ordinii si sigurantei publice.
Metodologia de de elaborare a planului de ordine si siguranta publica al politiei locale
Planul de ordine si siguranta publica al politiei locale va cuprinde:
– preambulul in care se prezinta cadrul legislativ care sta la baza intocmirii planului de ordine si siguranta publica;
– analiza situatiei operative, avandu-se in vedere aspectele ce privesc amplasarea geografica a teritoriului, populatia, evenimentele social-economice, politice sau religioase, manifestarile traditionale periodice, starea infractionala si contraventionala inregistrata in anul anterior, precum si tendintele acesteia;
– dispozitivele de ordine si siguranta publica, misiunile si zonele de responsabilitate;
– efectivele aflate la dispozitie si suportul logistic;
– instruirea efectivelor pentru executarea activitatilor si controlul dispozitivelor;
– modul de realizare a informarilor reciproce cu privire la evolutia situatiei operative intre structurile de politie locala si celelalte institutii participante la activitatile de mentinere a climatului de ordine si siguranta publica;
– periodicitatea evaluarii activitatilor desfasurate.
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro