Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Recunoasterea reciproca a Operatorilor Economici Autorizati intre Uniunea Europeana si Japonia


19 mai 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Statutul de operator economic autorizat („AEO”) este acordat tuturor operatorilor economici stabiliti pe teritoriul Uniunii Europene care indeplinesc anumite criterii.

Prin intermediul acestei certificari, operatorii economici pot sa beneficieze de diverse simplificari vamale.

Pentru a securiza tranzactiile si pentru a asigura recunoasterea reciproca a acestor certificate la nivel mondial, Comisia Europeana a actualizat Chestionarul de autoevaluare AEO. Noua versiune a chestionarului AEO si notele sale explicative pot fi gasite pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

In plus, Comisia Europeana a anuntat punerea in aplicare a recunoasterii reciproce a AEO intre Uniunea Europeana si Japonia, incepand cu data de 24 mai 2011. Acest lucru va aduce beneficii importante atat comerciantilor din Japonia cat si celor din Uniunea Europeana in ceea ce priveste facilitarea efectuarii tranzactiilor si gestionarea eficienta a riscurilor.

Pentru a beneficia de aceasta recunoastere reciproca, fie in UE, fie in Japonia, importatorii si exportatorii ce au statutul de AEO trebuie sa isi informeze partenerii de afaceri.

Avand in vedere cele mai recente evolutii in domeniul AEO, operatorii economici trebuie sa aplice pentru aceasta certificare pentru a beneficia de anumite facilitati si de recunoastere in domeniile in care isi desfasoara activitatea.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro