Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Frauda informatica si cu carti de credit. Grup infractional destructurat


20 mai 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Flux informații

In urma a opt perchezitii domiciliare organizate catre procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, in Craiova (6), Bucuresti (1), Zimnicea (1), s-a avut in vederea destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din 19 mai 2011, liderul grupului infractional organizat este Posulescu Adrian, si activitatea sa consta in confectionarea aparaturii de skimming, destinata montarii la bancomate din tara si strainatate, in scopul obtinerii frauduloase a datelor de pe cardurile bancare.

Invinuitii Posulescu Adrian, Capotescu Gheorghe Laurentiu si Poenaru Covaci Junior vindeau aparatura de skimming  la pretul de 3.000 euro/dispozitiv sau o inchiriau in schimbul unui procent de 50% din numerele de card obtinute in mod fraudulos.

La data de 18 mai 2011, Ganescu Decebal Simion a fost depistat in flagrant delict, in Craiova, avand asupra sa un dispozitiv de skimming confectionat artizanal.

Ganescu Decebal-Simion, Capotescu Gheorghe Laurentiu, Posulescu Adrian si Poenaru Covaci Junior au fost condusi la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in vederea audierii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică