Litigii, achiziţii publice, arbitraj, banking, concurenţă, drept civil, drept penal, dreptul familiei, dreptul muncii, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, insolvenţă, Internet, procedură civilă, proprietate intelectuală, societăţi
Afaceri transfrontaliere, asigurări, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, drept comercial, drept constituţional, dreptul sportului, dreptul UE, energie, health & pharma, infrastructură, jocuri de noroc, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, telecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Avocat trimis in judecata pentru trafic de influenta

20 mai 2011 | Anemarie LAZARESCU

Drept civil
Gratuit pentru membri

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui VASILATEANU CATALIN, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut patru infractiuni de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in noiembrie 2009, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, inculpatul Vasilateanu Catalin a pretins de la ruda unui inculpat judecat in stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, denuntator in cauza, suma de 15.000 euro pentru a interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea respectivului dosar si pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a denuntatorului. Din suma pretinsa, in perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, a primit de la ruda denuntatorului 4.500 euro.

Pe 27 iulie 2010, Vasilateanu Catalin a pretins de la un alt denuntator, care era cercetat in calitate de invinuit pentru infractiunile de abuz de incredere si fals in declaratii, suma de 1.000 de euro pentru a interveni pe langa un politist din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule si pe care sa il determine sa finalizeze cercetarile cu o solutie favorabila clientului. Banii au fost pretinsi si pentru a-l determina pe politist sa nu faca vreo mentiune in cazierul judiciar al denuntatorului. Din banii pretinsi, inculpatul a primit de la denuntator sumele de 1.000 lei si 100 euro.

In iulie 2010, inculpatul Vasilateanu Catalin a pretins de la un alt denuntator, cercetat pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand permisul de conducere suspendat, suma de 1000 euro in scopul de a interveni pe langa magistratul investit cu solutionarea dosarului si pentru a-l determina sa dispuna cu celeritate o solutie de netrimitere in judecata.

In perioada ianuarie – septembrie 2010, inculpatul Vasilateanu Catalin a pretins de la doi denuntatori, care erau victime ale unui accident rutier, sume de bani cuprinse intre 50 si 300 lei pentru a-i determina pe lucratorii de politie si pe angajati ai unei firme de asigurari sa solutioneze mai repede dosarul in care denuntatorii aveau calitatea de parti vatamate.
In vederea restituirii sumelor de bani primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui apartament apartinand inculpatului

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.