Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Protocol de colaborare CSM-UNBR. UPDATE: modificare
02.09.2016 | JURIDICE.ro

2 septembrie 2016: Protocolul de colaborare convenit între Consiliul Superior al Magistraturii şi Uniunea Naţională a Barourilor din România a fost modificat.

Una dintre modificări se referă la introducerea literei f) la articolul 7, care va avea următorul cuprins:
”f) la solicitarea reprezentantului Uniunii sau a unei persoane desemnate de acesta să asigure accesul Uniunii Naționale a Barourilor din România la hotărârile judecătorești pronunțate în cauzele penale având ca obiect infracțiunile săvârșite de avocați, precum și la cele prin care s-a dispus interzicerea profesiei de avocat. Hotărârile solicitate vor fi anonimizate cu excepția datelor avocaților și a persoanelor față de care s-a dispus interzicerea exercitării profesiei de avocat. Accesul va fi asigurat în baza unei solicitări semnate electronic, în condițiile legii.”

:: Actul adițional

***

23 mai 2011: Joi, 19 mai 2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc ceremonia semnării Protocolului de colaborare convenit între Consiliul Superior al Magistraturii şi Uniunea Naţională a Barourilor din România.

Documentul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de domnul judecător Horaţius Dumbravă, Preşedintele Consiliului, şi, din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România, de domnul avocat dr. Gheorghe Florea, Preşedintele Uniunii.

La ceremonia semnării Protocolului au participat membri aleşi ai CSM şi doamna judecător Lidia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membru de drept al CSM, iar din partea UNBR: av. Petre Mircea Stănculescu, vicepreşedintele UNBR, av. Ana Diculescu Şova, av. Costea Corin Dănescu, av. Mihai Tănăsescu, consilieri UNBR, şi av. Ioan Ilie-Iordăchescu, consilier UNBR şi decan al Baroului Bucureşti.

>> Textul Protocolului

Reactii:

Semnarea protocolului a fost salutata de Ministerul Justitiei, vineri, 20 mai 2011.

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a declarat: „Sperăm ca Protocolul de colaborare dintre CSM şi UNBR să fie o garanţie a îmbunătăţirii  relaţiilor dintre profesia de magistrat şi cea de avocat, a creşterii calităţii actului de justiţie, în interesul comun al justiţiabililor.

O problemă extrem de serioasă care afectează actul de justiţie este practica nelegală a profesiei de avocat. Ce valoare juridică poate avea o hotărâre judecătorească pronunţată într-o cauză penală în care apărarea este obligatorie şi această apărare a fost efectuată de un pretins avocat?

Protocolul semnat poate constitui un nou punct de plecare în cooperarea instituţională dintre CSM şi UNBR, de data aceasta mai eficient în combaterea practicii nelegale a profesiei de avocat.

Totodată, semnarea unor astfel de acorduri între instituţiile reprezentative ale magistraţilor şi avocaţilor este un pas înainte şi din perspectiva colaborării pentru implementarea noilor Coduri, semnalul dat de CSM şi UNBR fiind mai mult decât binevenit.”


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Protocol de colaborare CSM-UNBR. UPDATE: modificare”

  1. Pompiliu BOTA spune:

    De acord! CSM să condamne la închisoare toţi pretinşii avocaţi!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.