Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Regulamentul privind modul de utilizare a dispozitivelor pentru marcarea arborilor
20.05.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 346 din data de 18 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1346/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind forma si modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum si modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori.

Dispozitivele speciale de marcat sunt instrumente cu regim special, care se folosesc de personalul silvic sau de personalul care emite documente de insotire a materialelor lemnoase, in baza delegatiei de marcat, pentru aplicarea semnului conventional specific (marcarea) arborilor destinati recoltarii, arborilor ce delimiteaza parchetele de exploatare, cioatelor arborilor taiati ilegal si materialelor lemnoase care se transporta pe caile rutiere, feroviare si navale.

Dispozitivele speciale de marcat au regimul marcilor si sigiliilor, iar amprentele lor se inregistreaza si se pastreaza la birourile notarilor publici.

Operatiunile de inregistrare si pastrare a amprentelor dispozitivelor speciale de marcat sunt supuse taxei de timbru prevazute de lege pentru primirea si pastrarea in depozit a inscrisurilor si documentelor.

Forma, dimensiunile si insemnele dispozitivelor speciale de marcat sunt prevazute in anexa la ordin.

Confectionarea dispozitivelor speciale de marcat se realizeaza de unitati specializate, in baza autorizatiei de confectionare emise de catre inspectoratul teritorial de regim silvic si vanatoare competent teritorial.

In termen de 30 de zile de la data primirii, titularii autorizatiilor de confectionare a dispozitivelor speciale de marcat sunt obligati sa inregistreze la birourile notarilor publici amprentele acestora.

Un exemplar al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat, certificat de notarul public, se pastreaza la dosarul dispozitivului respectiv, special constituit, al doilea exemplar se depune la utilizatori, iar o copie de pe al doilea exemplar se depune la emitentul autorizatiei de confectionare.

Conducatorul utilizatorului este obligat sa tina Registrul de evidenta a dispozitivelor speciale de marcat.

Dispozitivele speciale de marcat se folosesc in fondul forestier national sau in vegetatia forestiera de pe terenurile din afara acestuia, precum si pentru marcarea materialelor lemnoase care se transporta pe caile rutiere, feroviare si navale de catre personalul imputernicit, conform delegatiei de marcare emise de conducatorul utilizatorului.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.