Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

CEDO. Condamnari impotriva Romaniei – 24 mai 2011


24 mai 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis marti, 24 mi 2011, condamnarea Romaniei in urmatoarele cauze:

– Asociatia 21 Decembrie 1989: Curtea a constatat incalcarea art. 2 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului in ceea ce-i priveste pe reclamantii Nicolae si Elena Vlase, incalcarea art. 8 al Conventiei in ceea ce-l priveste pe reclamantul Teodor Maries. S-a decis acordarea a cate 15.000 EUR pentru Nicolae Vlase si Elena Vlase si 6.000 EUR pentru Teodor Maries reprezentand daune morale si 20.000 EUR platiti direct catre Antonie Popescu, Ioana Sfiraial si Ionut Matei reprezentand chelutieli de judecata.

– Abou Amer: Curtea a constatat incalcarea art. 8 al Conventiei.

– Florin Ionescu: Curtea a constatat incalcarea art. 6 al Conventiei sub aspectul duratei procedurilor, acordand daune morale in valoare de 2.400 EUR si 750 EUR cheltuluieli de judecata.

>> Hotararea in cauza Asociatia 21 Decembrie 1989

>> Hotararea in cauza Abou Amer

>> Hotararea in cauza Florin Ionescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii