Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe Curtea de Apel Iasi. Mandat european de arestare


25 mai 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

La 24 mai 2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au instrumentat doua mandate europene emise de Tribunalul de Mare Instanta din Nisa – Franta, prin care s-a solicitat predarea  persoanei urmarite international Diaby Ismael, cetatean al Republicii Guineea  (21 de ani),  in vederea judecarii pentru o infractiune de evadare, respectiv in vederea executarii unui rest dintr-o pedeapsa de 6 luni inchisoare, aplicata pentru comiterea unor infractiuni de furt.

Potrivit unui comunicat al PCA Iasi semnat de procurorul general Iulian Ispir, in conformitate cu art. 89 din Legea nr. 302/2004, a fost sesizata Curtea de Apel Iasi pentru a dispune asupra cererii de predare formulata de autoritatile judiciare straine.

Numitul Diaby Ismael se afla deja in stare de arest in Romania, ca  urmare a unui alt mandat european de arestare emis tot de Tribunalul de Mare Instanta din Nisa, prin care s-a solicitat predarea sa pentru executarea unei pedepse de 9 luni inchisoare aplicata pentru comiterea unei infarctiuni de furt, distincta de faptele ce fac obiectul mandatelor europene instrumentate la data de 24 mai 2011.

Curtea de Apel Iasi a admis la data de 19 mai 2011 solicitarea de predare formulata de autoritatile judiciare franceze.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică