Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Investitiile romanesti in Republica Moldova. Provocari si perspective – Bucuresti, 2 iunie 2011


25 mai 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, Content, REPUBLICA MOLDOVA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Casele de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii din România şi Ţurcan Cazac din Republica Moldova, cu spijinul FinMedia şi în parteneriat cu Grant Thornton, organizează Forumul Investiţiile româneşti în Republica Moldova. Provocări şi perspective, eveniment ce va avea loc pe 2 iunie 2011, la Hotel Intercontinetal, Sala Rapsodia.

Ion Ariton, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, România, precum şi Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei al Republicii Moldova, cărora li se adaugă Iurie Reniţă, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, Doina Cebotari, Consilier prim-ministru pentru afaceri economice Republica Moldova şi Titus Corlăţean, Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României se numără printre speakerii confirmaţi în cadrul manifestării.

De asemenea, reprezentanţi ai mediului de afaceri, consultanţi, avocaţi din cele două ţări, precum şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti vor prezenta oportunităţile de afaceri în Republica Moldova şi potenţialul de investiţii în domenii precum cel financiar-bancar / piaţa de capital, infrastructură, energie, telecomunicaţii, agricultură, servicii.

Piaţa Republicii Moldova se maturizează. Tendinţă manifestă şi prin nivelul sporit de complexitate la care au ajuns tranzacţiile ultimilor ani, cât şi prin creşterea performanţei economice în 2010. Republica Moldova se situează pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte performanţa economică în 2010, depăşind perioada de criză, după un declin de minus 6% din PIB.

Forumul Investiţiile româneşti în Republica Moldova. Provocări şi perspective este un eveniment destinat deopotrivă investitorilor care beneficiază deja de o semnificativă prezenţă în Republica Moldova, cât şi celor interesaţi de dezvoltarea unor relaţii comerciale cu statul vecin, cât şi statele din zona CSI: Rusia, Ucraina, Kazahstan, Georgia etc.

Dezbaterile vor avea loc în jurul următoarelor teme:

  • dezvoltarea cooperării economice cu Republica Moldova;
  • avantajele, oportunităţile şi riscurile investiţionale existente;
  • promovarea exportului de produse şi servicii româneşti pe teritoriul Moldovei;
  • identificarea de noi oportunităţi de afaceri şi proiecte de cooperare, cât şi sectoarele cele mai atractive pentru investiţii;
  • aspectele legislative care guvernează climatul investiţional în Republica Moldova.

Program:

9.00 – 9.30: Înregistrarea participanţilor

9.30 – 10.00: Cuvânt de deschidere

10.00 – 11.30: Sesiunea I

11.30 – 11.45: Pauza de cafea

11.45 – 13.15: Sesiunea a II-a

13.15 – 13.30: Concluzii, închiderea lucrărilor

13.30: Dejun

Speakeri confirmaţi:

E.S. Ion Ariton, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, România

E.S. Valerr Lazar, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei al Republicii Moldova

E.S. Iurie Reniţă, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România

Doina Cebotari, Consilier prim-ministru pentru afaceri economice, Republica Moldova

Titus Corlăţean, Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă, Senatul României

Florin Pogonaru, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR)

Stephane Bride, Managing Partner, Grant Thornton Audit Romania

Mircea Dan Farcaş, Vicepreşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

Florentin Ţuca, Avocat asociat, Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Alexander Ţurcan, Avocat asociat, Ţurcan Cazac, Republica Moldova

Octavian Cazac, Avocat asociat, Ţurcan Cazac, Republica Moldova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro