TVA in Practica – Bucuresti, 8–9 iunie 2011


26 mai 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Active Lawyers, ANUNTURI, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La o prima vedere, sistemul romanesc de TVA pare a fi simplu. Aparent acesta implica colectarea si deducerea TVA-ului avand un efect mai mult sau mai putin neutru pentru contribuabili. In practica, aceasta perceptie este insa departe de adevar deoarece diverse probleme pot aparea atunci cand ne asteptam mai putin.

Deseori se ivesc dificultati in aplicarea corecta a regulilor de TVA. Aceste erori sunt foarte frecvente in special in ceea ce priveste tranzactiile intracomunitare cu bunuri si servicii, acestea din urma fiind supuse unor noi reguli privind locul prestarii. De asemenea, contribuabilii romani trebuie sa faca fata abordarii formale a autoritatilor fiscale, care uneori refuza dreptul de deducere a TVA, invocand mici greseli de forma. Aceste situatii impreuna cu amenzile ridicate (2% pentru faptul ca datele din declaratia recapitulativa nu au fost corect raportate) si cu majorarile de intarziere, au facut ca TVA sa fie un impozit cu risc ridicat.

Seminarul nostru este un raspuns la necesitatea generala de a urmari si a atenua riscurile legate de TVA. Este, de asemenea, un eveniment care ajuta participantii sa identifice oportunitati care sa conduca la o imbunatatire a pozitiei fiscale a societatii lor. De exemplu, vom sublinia aspecte practice cum ar fi:

  • impunere aditionala de TVA ca urmare a documentelor justificative insuficiente in cazul livrarilor scutite de TVA
  • Impunere aditionala de TVA din cauza unor mici greseli de forma (de exemplu, elemente lipsa de pe facturi)
  • Refuzul rambursarii/dreptului de deducere a TVA aferenta cheltuilelilor de protocol, marfurilor expirate, tranzactiilor imobiliare
  • Impunere aditionala de TVA pentru aplicarea incorecta a noilor reguli cu privire la locul prestarii in cazul serviciilor intracomunitare (de exemplu, statutul clientilor nu a fost identificat in mod corect, nu exista dovezi ca un sediu fix este implicat in prestare in cazul in care exista mai multe sedii fixe)
  • Impunerea unei amenzi de 2% pentru completarea incorecta a declaratiilor recapitulative
  • Durata lunga a cererilor de rambursare a TVA (uneori mai mult de 2 ani).
  • Deloitte Tax Academy are placerea de a va invita la seminarul TVA in Practica, care va avea loc la Hotel NOVOTEL Bucuresti, in perioada 8–9 iunie 2011.

    In timpul seminarului, specialistii nostri vor aborda prin exemple practice problemele cu care va confruntati in mod frecvent si vor detalia modul in care puteti evita riscul de a suporta penalitati semnificative sau de a interpreta gresit legislatia in domeniul TVA. Pe durata seminarului vom discuta, de asemenea, alternative actuale si viitoare pentru optimizarea TVA.

    ”Cum procedam in timpul unei inspectii fiscale?” Ca urmare a experientei noastre practice, va vom detalia etapele ce trebuie urmate in timpul unei inspectii efectuate de catre autoritatile fiscale.

    Aplicabilitatea practica este conceptul cheie al seminarului. Pe langa expunerea abordarii autoritatilor fiscale, va vom prezenta si punctul nostru de vedere, mai amplu, adesea insotit de experienta practica in materie de TVA, precum si in legislatia UE si jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, care face parte in mod oficial din sistemul legislativ roman.

    Mai mult, va rugam sa aduceti in discutie problemele specifice intalnite in cadrul companiei dumneavoastra, probleme pe care le vom discuta intr-un limbaj cat se poate de clar pe parcursul seminarului. Pentru o abordare cat mai detaliata a problemelor cu care va confruntati, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra prin formularul de inregistrare anexat.

    In vederea pastrarii caracterului interactiv, seminarul va avea un numar limitat de participanti.

    DELOITTE TAX

    Cuvinte cheie: , ,
    Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

    JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


    Servicii JURIDICE.ro
    Cont profesional
    JURIDICE Comunicare
    JURIDICE pentru studenti









    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

    Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
     
    © 2003-2023 J JURIDICE.ro