Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Musat & Asociatii isi consolideaza traditia de a sustine studentii la drept, prin programul Business Law Career Day
27.05.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Muşat & Asociaţii îşi continuă politica de a investi în promovarea şi formarea tinerilor, prin programul Business Law Career Day, care îşi propune organizarea unor întâlniri anuale cu studenţii facultăţilor de drept, în cadrul cărora se aduc în discuţie aspecte utile referitoare la această profesie pentru viitorii absolvenţi. Primele dezbateri cu studenţii au avut loc recent la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu.

„Formarea şi promovarea tinerilor reprezintă o preocupare constantă şi de bază a firmei noastre, iar prin acest program ne propunem să venim în sprijinul studenţilor care îşi doresc să aibă o perspectivă extinsă şi educată asupra profesiei de avocat, precum şi asupra oportunităţilor pe care le au în momentul absolvirii. Programul Business Law Career Day continuă şi consolidează tradiţia Muşat & Asociaţii de a se implica în formarea şi educarea tinerilor care îşi doresc să profeseze în acest domeniu”, a spus Gelu Maravela, Avocat Asociat Muşat & Asociaţii, care a participat la dezbaterile organizate alături de trei alţi avocaţi asociaţi din cadrul firmei: Gheorghe Buta, Miruna Suciu şi Iuliana Craiciu.

„Ne bucură succesul pe care l-au avut aceste întâlniri şi sperăm că informaţiile pe care le-am oferit viitorilor profesionişti din domeniul juridic să îi ajute pe aceştia să îşi contureze o imagine cât mai clară asupra profesiei pe care se decid să o urmeze. Într-adevăr facultatea joacă un rol decisiv în acest sens, însă informaţiile teoretice trebuie însoţite şi de cunoştinţe practice, astfel că încurajăm participarea studenţilor la stagii de practică, atât de necesare pentru a înţelege particularităţile acestui domeniu”, a adăugat Miruna Suciu.

Muşat & Asociaţii se implică în activităţi de corporate social responsibility, sprijinind constant, prin burse, stagii de practică, întâlniri cu studenţii sau sponsorizări acordate evenimentelor studenţeşti, studenţii şi tinerii talentaţi aflaţi la început de drum în profesia juridică.

Printre iniţiativele studenţeşti susţinute în ultima perioadă se numără evenimentul 150 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Competiţia Regională de Dezbateri Academice pentru Studenţi – Muntenia 2009 sau suportul acordat unei echipe de trei studenţi ai Facultăţii de Drept la concursurile internaţionale Arbitration Moot Court.

Totodată, Muşat & Asociaţii oferă anual stagii de practică pentru studenţi, ceea ce le permite acestora să aibă o imagine mult mai clară şi mai bine conturată asupra acestei profesii şi să deprindă, încă din studenţie, abilităţi care le vor fi de ajutor mai târziu în cariera de avocat. În ultimul an, peste 20 de studenţi în ani terminali şi-au efectuat stagiul de practică în diverse departamente din cadrul Muşat & Asociaţii.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele firme de avocaţi înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 13 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „Casa de avocatură a anului în România“ de către publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR), care realizeaza şi renumitul ghid juridic internaţional IFLR 1000. Tot în acest an, recunoscuta publicaţie Chambers Europe a decernat firmei Muşat & Asociaţii trofeul „Romania Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe pe parcursul anului trecut pe piaţa locală, în cadrul galei Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Totodată, International Financial Law Review 1000 (IFLR) 2011, ghid juridic specializat pe domeniul financiar bancar, plasează firma Muşat & Asociaţii pe primul loc în toate cele patru domenii analizate în România: fuziuni & achiziţii, drept bancar, pieţe de capital şi finanţări de proiecte. De asemenea, ghidurile juridice PLC Which Lawyer?, Chambers & Partners şi Legal 500 plasează Muşat & Asociaţii în prima categorie a clasamentelor pe România în majoritatea ariilor de practică analizate pe piaţa avocaţială locală.

Portofoliul MUŞAT & ASOCIAŢII cuprinde peste 2.500 de clienţi, mari corporaţii locale sau internaţionale printre care: Enel SpA, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, Roche, ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.