Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Bucuresti. Reuniune de lucru initiata de Dan Lupascu
27.05.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat de presa al Curtii de Apel Bucuresti, semnat de judecator Daniel Gradinaru, la data de 25 mai 2011 a avut loc reuniunea de lucru, la care au participat vicepreşedinţii Curţii, membrii Colegiului de conducere, preşedinţii de secţie şi staff-ul tehnic, initiate de presedintele CAB, judecator dr. Dan Lupascu.

Au fost discutate urmatoarele probleme:
– soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil;
– situaţia operativităţii, a dosarelor vechi si a hotărârilor neredactate în termen legal;
– unificarea practicii judiciare;
– stadiul pregătirii pentru implementarea noilor coduri;
– situaţia resurselor umane şi a resurselor materiale;
– studiul privind climatul organizaţional, ş.a.

Potrivit comunicatului, „in urma unei analize statistice, s-a constatat că în ceea ce priveşte numărul de dosare nou intrate la Secţiile Curţii de Apel Bucureşti în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, s-a evidenţiat o creştere de 33,72%, respectiv cu un număr de 3764 de dosare. Cele mai mari creşteri sunt la Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, 85,51%, şi la cele două secţii penale, 48,98%, respectiv 46,64% Această sporire a volumului de activitate se datorează îndeosebi aplicării Legii nr.202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Faţă de sporirea considerabilă a volumului de activitate s-a hotărât continuare demersurilor pentru asigurarea finanţării şi ocupării tuturor posturilor vacante, precum şi pentru suplimentarea schemelor de personal, în baza fundamentării cuprinse în raportul de audit intern privind resursele umane întocmit la nivelul Curţii.

De la începutul anului 2011 au fost organizate mai multe întâlniri atât la nivelul Secţiilor Curţii de Apel Bucureşti, cât la instanţele arondate acesteia, pentru discutarea problemelor de practică neunitară cu privire la soluţiile pronunţate, care au fost prezentate la întâlnirea trimestrială organizată. Astfel, la data de 27 aprilie 2011 a avut loc, la sediul Curţii de Apel Bucureşti, întâlnirea privind discutarea problemelor de drept ce au generat practică neunitară semnalate de instanţele de judecată din raza Curţii de Apel Bucureşti, în trimestrul I/2011. În privinţa a două probleme de practică neunitară s-a hotărât promovarea unor recursuri în interesul legii, fiind sesizată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în acest sens.

Referitor la pregătirea implementării noilor coduri s-a stabilit multiplicarea activităţilor de formare profesională continuă a judecătorilor şi personalului auxiliar de specialitate.

La data de 10 iunie 2011 va avea loc la Bucureşti şedinţa de lucru cu reprezentanţii celor 21 de judecătorii arondate Curţii de Apel Bucureşti, iar la data de 17 iunie 2011 se va desfăşura la Călăraşi întâlnirea de lucru cu reprezentanţii tribunalelor din circumscripţie.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti