Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sesiuni de formare a magistratilor in domeniul drepturilor omului si justitiei pentru minori
30.05.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

In perioada 23-27 mai 2011, Ministerul Justitiei Justiţiei a organizat, în cadrul a două proiecte distincte, mai multe sesiuni de pregătire a magistraţilor şi seminarii interdisciplinare în domeniul drepturilor omului, respectiv al justiţiei pentru minori, potrivit unui comunicat al MJ.

In cadrul proiectului „Pregătire în domeniul drepturilor omului în contextul modificărilor introduse prin Tratatul de la Lisabona  şi al Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene”, derulat de Ministerul Justiţiei în parteneriat cu Fundaţia Konrad-Adenauer (KAS) şi Institutul Naţional al Magistraturii, au fost organizate două sesiuni de formare profesională ce au avut ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor judecătorilor în domeniul protecţiei drepturilor omului, având în vedere noutăţile aduse Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin Tratatul de la Lisabona.

In jur de 50 de magistrati au participat la aceste seminarii, formatorii fiind romani si englezi.

In cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de justiţie pentru minori în România”, derulat de către Ministerul Justiţiei, în parteneriat cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Judiciară şi Institutul Naţional al Magistraturii, au fost organizate, la Sinaia, 4 seminarii interdisciplinare (2 seminarii în materie  penală şi 2 seminarii în materie civilă), astfel:
– în perioadele 23-25 mai 2011 şi 25-27 mai 2011: seminariile pe teme de drept penal (cu o durată de 2 zile şi jumătate);
– în perioadele 23-24 mai 2011 şi 26-27 mai 2011: seminariile pe teme de drept civil (cu o durată de 2 zile ).

Experti germani au sustinut sesiunile de formare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti