Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Cum se face dovada continutului unei pagini de Internet
31.05.2011 | JURIDICE.ro

Prezintă un deosebit interes dovedirea conţinutului unei pagini de internet, atât pentru a putea proba că un anunţ a fost publicat cât şi pentru a proba încălcarea legii prin publicarea neautorizată a unui text care face obiectul dreptului de autor. Deasemenea, dovedirea conţintului unei pagini de Internet este importantă şi cu privire la conditiile de utilizare a unui site, disponibile online la data încheierii unui contract prin mijloace electronice. Cine are sarcina probei? Prin ce mijloace se face dovada?

Andrei Săvescu va susţine la data de 1 septembrie 2011 webinarul Cum se face dovada conţinutului unei pagini de Internet, in cadrul proiectului Webinar.Juridice.ro, dezvoltat de JURIDICE.ro si SeminariiOnline.ro.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Cum se face dovada continutului unei pagini de Internet”

 1. Ioan PITICAR spune:

  Da am facut-o la insolventa – Trib. Slobozia.

  Art.45 al.2,ind.1, corob cu art.148 din Legea Insolventei Modif.
  Practic legiuitorul (nu doar cel RO) a urmarit contracararea inselaciunii prin mijloace electronice, ca si persistenta acestui comportament ilicit.

  Unde stau marile probleme:

  1. DOMICILIEREA INSOLVENTEI, Judecatorul sindic si conducerea firmei incriminate, fiind „de-ai casei”. De aici Neconformitati dezastruose in judecarea spetelor mai ales in conditiile unei sistemice lipse de integritate a institutiilor RO de justitie.
  Daca spatiul Web este globalizat, infractiune de inselaciune prin inducerea in eroare, este localizata la vointa ori capacitate de analiza a fenomenului virtual al judecatorului-sindic.
  Am avut neplacerea ca la momentul administrarii probelor (cu depunerea cererii) Judecatorul -sindic sa ia efectiv in sedinta cartulia cu Legea nr.85 modif. de unde si concluzia ca nu prea avea de a face cu prev. legala.

  2. Mai mult, se pune problema implicarii unor functionari constatatori de la ANAF (directiile locale de finante) -prin art.148(ind.1),alin.(2) a Legii, ori cati din acestia cunosc in teritoriu cum sa identifice sursa paginii din diferite Browsere.
  Verificarea ar trebui facuta on-line in timpul sedintei, chiar de catre judecator (prin grefier), ca urmare doar a indicarii de catre petent a adresei web incriminate. Legea ar trebui sa prevada expres aceasta, iar 2-3 click-uri nu ar fi mai nimic ca si ..efort justitiar.
  Ca tot suntem in mileniul III si avem o justitie ….informatizata!

  Dar se pare ca Ministerul de resort si Parlamentarii se ocupa doar de cum sa ciuntesca drepturile justitiabililor (Cetateni europeni de origine Romana) din toate legile care le trec prin fata, in cel mai pur stil anti-european.

  Situatia este in evolutie si poate fi urmarita la link-ul:
  http://noulportal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=98&d=OTgwMDAwMDAwMDAyNTMxMQ**

  Iata o componenta din ceea ce in spatiul comunitar a fost numita cu emfaza „eJustice”.
  Transparenta ..da frisoane! Mai ales daca este si virtualizata.

 2. Ioan PITICAR spune:

  Precizare

  Pentru acces mai rapid prin link, se va copia adresa de mai jos in Browser-ul pe care il utilizati.

  http://noulportal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=98&d=OTgwMDAwMDAwMDAyNTMxMQ**

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.