Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Autorizarea ca auditori financiari a persoanelor care sunt membri ai ACCA


1 iunie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 378 din data de 31 mai 2011 a fost publicata Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 206/2011 pentru aprobarea Procedurilor de inscriere la stagiu a persoanelor care au obtinut diploma de absolvire ACCA si nu au desfasurat activitati de audit statutar.

Persoana care este membru cu drepturi depline al Association of Chartered Certified Accountants – ACCA (Asociatia Contabililor Autorizati), dar nu are experienta in auditul statutar, va putea solicita autorizarea ca auditor financiar in Romania, parcurgand urmatoarele etape:
– in baza diplomei de membru al ACCA insotite de traducerea in limba romana efectuata de un traducator autorizat din Romania, va solicita echivalarea testului de acces la stagiu;
– la solicitarea inscrierii la stagiul organizat de Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), va obtine calitatea de stagiar si va efectua cei 3 ani de stagiu, conform prevederilor legale ale CAFR;
– la sfarsitul perioadei de stagiu are dreptul de a se inscrie la examenul de competenta profesionala organizat de CAFR, urmand a sustine numai testul de aplicare a cunostintelor in practica, inclus in examenul de competenta profesionala.

Persoanele in cauza trebuie sa depuna o cerere de echivalare a testului de acces la stagiu, insotita de documentatia prevazuta de procedura, la Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari. Echivalarea se va putea acorda conform conditiilor de vechime si studii prevazute de lege pentru inscrierea la stagiu.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro